Câți pași trebuie să faci zilnic ca să nu te îngrași
Oamenii de știință au realizat cercetări despre mersul zilnic pe jos pentru a preveni adăugarea în kilograme pe parcursul vieții. Cercetătorii au analizat timp de patru ani datele a peste 6.000 de participanți care cel puțin zece ore pe zi au purtat dispozitive electronice de monitorizare a activității fizice.
Programul de cercetare „All of Us" a fost creat și monitorizat de National Institutes of Health din Statele Unite, în care au participat persoane cu vârste cuprinse între 41 și 67 de ani și indicele de masă corporală cuprins între 24,3 (corespunzător unei greutăți sănătoase), și 32,9 (echivalent cu obezitatea).
În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele care au mers pe jos 6,4 kilometri în fiecare zi (în jur de 8.200 de pași) au fost mai puțin predispuse să devină obeze sau să sufere de apnee în somn, reflux gastroesofagian și tulburări asociate cu depresia. Kilogramele mai puține pot reduce presiunea pe gât și stomac, iar mișcarea este un tratament benefic pentru depresie.

Persoanele supraponderale, cu un index de greutate corporală între 25 și 29, au redus la jumătate riscul de obezitate când au făcut 11.000 de pași pe zi. Cu cât mai mulți pași zilnici au fost făcuți, cu atât mai mult acest lucru contribuie la reducerea cu 50% a incidenței cumulative a obezității la vârsta de 50 de ani.
Recomandări de activitate fizică moderată pentru adulți
Profesorul Dr. Evan Brittain, de la Vanderbilt University Medical Center din Nashville, Statele Unite, coordonatorul studiului publicat de jurnalul științific Nature Medicine, a clarificat că există și alte beneficii ale mersului pe jos, ca de exemplu reducerea riscului de a dezvolta diabet și hipertensiune.
„Aș spune că e cu atât mai bine cu cât faci mai mulți pași", afirmă el.
Citeste si:Cei care fac între 3.800 - 9.800 de pași zilnic își pot reduce...
![]()
Potrivit noului studiu este vizibil impactul mersului pe jos pentru sănătatea organismului. Persoanele care au între 40 și 79 de ani care fac 9.826 de pași în fiecare zi prezintă un risc cu 50% mai mic de a ajunge la demență în următorii șapte ani. Medicii le recomandă adulților să facă săptămânal între 150 și 300 de minute de activitate fizică moderată, ca de exemplu mers rapid, dans, pedalat, tenis la dublu sau aerobic în apă pentru a-și menține starea de sănătate.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Contemplativ transformă natura abandonată în bijuterii de lux sustenabile
Sursa: green.start-up.ro
-
LISTĂ: 5 soluții de conta pentru afacerea sau PFA-ul tău
Sursa: start-up.ro
-
Numerologie: Februarie 2023 – luna cu cifra universală 9 – închiderea unui...
Sursa: garbo.ro
-
”Un Crăciun de poveste” pentru vânzările Primark. Care sunt totuși temerile...
Sursa: retail.ro
-
QOOBISS, acreditat pentru verificarea identității la distanță
Sursa: futurebanking.ro
-
Nicole Cherry, detalii neștiute din copilăria sa. Cum a reușit să treacă...
Sursa: kudika.ro
-
Casa de modă Gucci are un nou director de creație
Sursa: wall-street.ro