Multe persoane consideră că, dacă te decizi să studiezi în străinătate, este necesar să fii poliglot și să vorbești toate dialectele locale țării în care călătorești. Acest lucru este departe de adevăr. Dacă tot crezi că învățarea limbii înainte de a aplica pentru un program de studii în străinătate nu este importantă, atunci gândește-te din nou. Limba engleză este unul dintre principalii factori pe care majoritatea studenților nu reușesc să treacă testele pentru a studia în străinătate. Multe programe de studiu în străinătate a universităților acceptă studenți internaționali, și desfășoară cursuri în întregime în limba engleză, tocmai pentru că aceasta este o limbă internațională și majoritatea oamenilor o vorbesc fluent.

Așadar, când vine vorba despre studii în străinătate, curriculum și relații cu oamenii, poți face asta în engleză. De asemenea, odată cu trecerea timpului, te vei obișnui tot mai mult cu limba și cultura țării respective. Întrebarea este, cum ajungi acolo dacă nivelul tău de engleză nu este tocmai cel mai avansat, dar îți dorești să pleci la studii în străinătate? Cel mai simplu și rapid răspuns: înscrie-te la o școală de limba engleză. Care ar fi cea mai eficientă metodă de a învăța limba engleză, dacă nu de la o școală specializată? Apelează cu încredere la un curs de engleză online, ce durează doar câteva luni.

Mai mult de atât, limba engleză este cel mai important factor care va determina dacă ești sau nu eligibil pentru un program de studii în străinătate. Totuși, de ce este atât de importantă și de ce ajută atât de mult limba engleză?

Mai întâi, când întâlnești oameni noi, limba engleză te ajuta să comunici și să fii prietenos cu ei. Imaginează-ți o conversație cu cineva dintr-o țară complet necunoscută, cum puteți comunica? Dacă nu cunoști limba maternă a respectivei persoane, atunci engleza este cea mai bună opțiune. De asemenea, la cursuri este foarte important să cunoști limba în care se țin acestea, pentru că dacă nu o faci, nu vei putea fi îndeajuns de pregătit pentru examene, și astfel nu vei putea fi mulțumit de realizări, doar prin simplul motiv că nu știai limba, nu neapărat materia.

Limba este un factor foarte important atunci când vine vorba de studii în străinătate, dacă nu ai cunoștințe bune în limbile internaționale, atunci ar trebui să faci cursuri, să asculți muzică, să te uiți la filme (în limba pe care încerci să o înveți), și să exersezi cu cineva care are cunoștințe bune despre acea limbă. Amintește-ți, limba este foarte importantă atunci când vine vorba de a studia în străinătate într-o altă țară, dacă nu cunoști limba, ar fi destul de greu să întâlnești oameni noi, să îți faci noi prieteni și să ai succes în timpul prelegerilor/cursurilor.

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

O variantă ușoară și rapidă de a învăța limba engleză, este, pe lângă participarea la un curs, îmbinarea unor activități plăcute ție, dar care au legătură cu limba engleză, precum:

  • Ascultă muzică în engleză și uită-te la versuri. În acest fel, vei vedea cum se scriu cuvintele, dar și auzi concomitent pronunția lor;
  • Uită-te la filme cu dialog în engleză. Ce poți face în plus este să îți notezi undeva cuvintele necunoscute, ca mai apoi să le cauți semnificația. După, poți să revezi filmele deja știute cu subtitrări în engleză, pentru a consolida cunoștințele acumulate și a ți le testa singur.
  • Uită-te la emisiuni și știri în limba engleză: aici, doar auzind pronunția cuvintelor, tot vei reține ceva. Mai mult de atât, uitându-te la știri, vei ști sigur că vorbitorii de acolo pronunță corect, serios și răspicat cuvintele, fără a lăsa loc de interpretare.

Prin urmare, dacă ai de gând ca în viitorul apropiat să pleci la studii în străinătate, nu uita să te asiguri că știi limba engleză înainte, iar dacă nu o știi, participă la un curs de engleză online. Cu siguranță te va ajuta să aprofundezi limba și să îți îmbunătățești cunoștințele.

Citeste si:
STUDIU. Somnul de mai puțin de 5 ore duce la apariția mai multor boli
STUDIU. Somnul de mai puțin...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.