Sanatate 23 Mai 2020 09:52

Cu toate că unii români s-au arătat deja împotriva măsurării temperaturii la intrarea în spații închise, Nelu Tătaru susține în continuare această practică.

Ministrul Sănătății spune că o astfel de măsură este ”un minim triaj epidemiologic” ce poate fi asigurat pentru publicul general.

În timpul unei vizite la Iași, de vineri, Tătaru spune că măsurarea temperaturii înainte de intrarea într-un magazin este o formă de protecție pentru clienți, chiar și pentru cei care au temperatura ridicată, de peste 37,3 grade Celsius.

Nelu Tătaru spune că o astfel de măsură e benefică, iar că alegerea cuvântului ”termoscanner” a fost una nefericită, care pare că i-a speriat pe unii oameni: ”În orice spaţiu închis trebuie să avem un control, că vrem sau nu vrem. Este bine pentru noi. Este un moment în care noi trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj. Noi o temperatură ne-o luăm şi acasă. Acea exprimare nefericită 'termoscanner'... Nu există. Este un termometru digital cu care noi luăm o temperatură. Are o marjă de eroare”

Ministrul Sănătății spune că tocmai datorită marjei de eroare a fost aleastă temperatura de 37,3. Acesta spun ecă există și posibilitatea ca temperatura să fie reluată după câteva minute, în caz că termometrul folosit indică o valoare prea mare și eronată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.