Opozitia rusa a anuntat luni ca intentioneaza sa organizeze un amplu protest la finalul lunii februarie impotriva schimbarilor constitutionale propuse de catre presedintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

In opinia opozitiei, schimbarile constitutionale anuntate de liderul de la Kremlin sunt menite sa-i asigure acestuia conducerea Rusiei pe viata.

Intr-o decizie surprinzatoare, presedintele Vladimir Putin a dezvaluit saptamana trecuta un plan de reformare a sistemului politic rus care a dus la demisia premierului Dmitri Medvedev si a guvernului sau.

Schimbarile dorite de Putin, care amendeaza Constitutia pentru a crea noi centre de putere in afara Kremlinului, sunt considerate de multi drept o incercare a actualului presedinte al Federatiei Ruse de a-si extinde parghiile puterii si dupa expirarea actualului sau mandat, ce expira in 2024.

Politicianul Ilia Iasin a anuntat luni ceea ce el a numit planuri coordonate ale opozitiei pentru organizarea, la 29 februarie la Moscova, a unui mars de protest contra initativelor lui Vladimir Putin.

''Societatea are nevoie de un protest masiv si veritabil. Va fi un mars politic, al carui principal obiectiv va fi sa ceara rotatia puterii si sa protesteze contra uzurparii puterii'', a afirmat Iasin, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, protestul este sustinut de mai multe grupari de opozitie, precum Fundatia Anti-Coruptie a politicianului de opozitie Aleksei Navalnii. Acesta a publicat pe social media mesajul lui Ilia Iasin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.