Specialistii companiei Peacock Hotels, care ofera consultanta pe piata investitiilor hoteliere, sustin ca pana la sfarsitul acestui deceniu, oferta hoteliera totala din Bucuresti ar trebui sa atinga cel putin 9.000 de camere, estimate ca fiind necesare pentru aceasta capitala europeana.

Potrivit specialistilor companiei Peacock Hotels, in prezent capacitatea turistica a Romaniei exprimata in numar de locuri de cazare pe cap de locuitor acopera doar 1,3% din populatia tarii, iar un procent bun, in concordanta cu piata unei tari in care turismul ar putea fi o prioritate si un accelerator al economiei nationale, ar trebui sa atinga un minim de 6%.

"Acest aspect este atent masurat de antreprenorii straini, care au ales in mod deosebit Romania pentru achizitionari si investitii in hoteluri de mari dimensiuni. Acesti jucatori au o imagine clara despre cum Romania este dispusa sa-si transforme remarcabila sa diversitate si complexitate turistica in solutia perfecta pentru exigenta piata hoteliera europeana", se arata intr-un raport al companiei.

Si analistii companiei Colliers International sustin ca, pentru anul 2007, dar si pentru perioada urmatoare, in ceea ce priveste piata hoteliera a Bucurestiului, se va mentine un interes crescut pentru zonele vechi ale Capitalei, indeosebi zona din centrul istoric, cunoscut ca fiind o locatie comerciala traditionala. Reprezentantii Colliers sunt de parere ca o data cu reconstructia acestei zone, vor fi dezvoltate o multitudine de boutiquehoteluri, in cladiri vechi sau in constructii noi, in concordanta cu stilul arhitectural al zonei.

"Noii veniti ai orasului vor fi turnurile de 20 pana la 30 de etaje, unele dintre ele proiectate pentru a fi hoteluri de capacitate medie sau mare, cu aproximativ 250 de camere, oferind un confort de 4 stele. Cateva noi proiecte de hoteluri de 5 stele, situate atat in vecinatatea zonei centrale cat si in partea de Sud-Est sau de Nord a Bucurestiului vor adauga in jur de 600 de camere la oferta existenta, in urmatorii 3 ani", estimeaza reprezentantii Colliers International.

Potrivit Colliers, zonele din apropierea lacurilor din jurul Capitalei au fost luate in considerare si continua sa ramana in atentia investitorilor, atat pentru constructia de noi hoteluri cat si pentru renovarea structurilor turistice existente. In plus, Lacul Snagov si axa de iesire din Bucuresti, incluzand Baneasa si Otopeni, vor atrage in curand investitii masive, iar hoteluri de 100-150 de camere vor fi dezvoltate in aceste zone, venind cu o oferta suplimentara de 450-500 de locuri in urmatorii 3-4 ani.

Analistii imobiliari mai conidera ca semnele unei piete hoteliere mature sunt de asemenea vizibile la nivelul intregii tari. Un numar din ce in ce mai mare de investitori arata un interes crescut pentru "complexuri turistice" sau conceptul de cluburi "all-inclusive", ambele in statiuni turistice consacrate sau in zone naturale intacte, cu un potential ridicat, generand astfel noi regiuni turistice.

"Litoralul, care inca acopera un procent semnificativ din totalul capacitatii de cazare, va cunoaste numerose tranzactii cu hoteluri. Statiunile balneare vor suferi modificari majore in urmatorii 3 ani, profitand de o atentie speciala atat din partea jucatorilor locali, cat si straini. Ei sunt incurajati de presiunea pietei europene, care evalueaza potentialul si oportunitatile Romaniei pentru investitii in domeniul hotelier", se mai arata in raportul asupra pietei imobiliare al companiei Colliers.

Colliers este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani, dezvoltandu-se pe segmentele de birouri, industrial si de spatii comerciale si, incepand cu 2005, pe cel rezidential.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.