Sunt radiatiile emise de telefoanele mobile intr-adevar periculoase? Parerile sunt impartite, cercetatorii avand opinii contradictorii privind efectul nociv al telefoanelor. Pentru ca e mai bine sa previi eventualele afectiuni ale organismului, Gabriel Nitescu (managerul service-ului de telefoane Germanos) ne da cateva sfaturi pentru a ne feri de expunerea inutila la radiatii.

Cand va aflati in masina, nu telefonati fara o antena externa corect conectata, caci altfel mobilul emite cu putere maxima. Daca nu se foloseste o antena externa, undele radio sunt reflectate de caroserie, iar intensitatea radiatiilor din interior creste semnificativ. Pentru cei cu masina proprie, nu este recomandat cumpararea unui mobil fara antena incorporata.

La marginea unui gol de retea, mobilul emite cu putere maxima. Prin urmare, nu va lansati in conferinte telefonice in locurile unde exista probleme de semnal, pentru ca riscati o expunere indelungata la radiatii puternice.

In trenurile care se deplaseaza rapid, mobilul trece permanent de la o statie de baza la alta si emite deseori cu putere maxima. Daca nu aveti neaparata nevoie de el, opriti mobilul in tren. Daca va aflati intr-un tren rapid, in strainatate, utilizati vagoanele speciale, care sunt marcate pentru mobile dotate cu "repeatere" (dispozitiv care serveste la transmiterea unui semnal radioelectronic, amplificandu-l).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.