Liturghie in format mp3 sau spovedanie online. Pot fi instrumente prin care Biserica Ortodoxa Romana isi va recistiga enoriasii tineri, la cererea lor. Patriarhul Teoctist nu are nimic impotriva.

"Credinta se poate propaga prin Internet, cu conditia ca Internetul sa inregistreze si sa transmita exact ce gindeste cel care doreste sa transmita valorile crestine. Ca nonvaloare, Internetul nu merita sa fie. Din nefericire acum e folosit la transmiterea non-valorii. Cuvintul Evangheliei poate fi transmis pe orice cale", a deschis ieri Patriarhul Teoctist calea erei virtuale pentru Biserica Ortodoxa Romana.

Propunere de la tineri

Propovaduirea valorilor crestine pe Internet e ceruta de tineret. Asociatii studentesti, reunite intr-un comitet de initiativa pentru promovarea imaginii Romaniei prin ortodoxie, au propus ieri inaltilor prelati adunati la Patriarhie, sa lucreze la imaginea bisericii utilizind cea mai moderna cale de comunicare.

Patriarhia are site

Nu toata lumea prezenta a fost de acord cu noul trend in PR, ba s-au declarat impotriva voci mai tinere decit Preafericitul Teoctist. Prea sfintitul Ciprian Cimpineanu a spus un nu hotarit legaturilor virtuale intre oameni, spunind ca "intr-o epoca in care cultura dialogului aproape s-a pierdut, biserica trebuie sa accentueze comunicarea interpersonala".

Cum ar fi spovedania prin intermediul unui chat? Nu cu mult mai deplasata decit este vinzarea in manastirile din nordul Moldovei a icoanelor cu leduri facute in China, a atras atentia Mirel Banica, un participant la discutie. Decizia nu s-a luat inca, dar inceputurile sint facute, Patriarhia are un site oficial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.