Aeroporturile din Timisoara si Arad au fost redeschise luni, incepand cu ora 9.00, iar daca lucrurile vor evolua bine la ora 15.00 vor fi redeschise si aeroporturile Otopeni si Baneasa, aeroportul din Craiova si Mihail Kogalniceanu din Constanta.

Aeroporturile Otopeni, Baneasa, Craiova, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sibiu, Cluj Napoca se dechid incepand cu ora 15.00, a anuntat luni premierul Emil Boc.

Raman inchise aeroporturile de la Targu Mures, Bacau, Iasi, Tulcea, Suceava, Constanta, existand posibilitatea ca acestea sa fie deschise marti dimineata, a mai spus premierul.

"Ultimele date ne permit sa redeschidem luni, incepand cu ora 9.00, Aeroporturile din Timisoara si Arad. Daca lucruruile vor evolua bine cu ora 15 le redeschidem pe cele din Bucuresti, Craiova si Mihail Kogalniceanu din Constanta", a declarat duminica secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton, precizand ca restrictionarea ramane valabila pe celelalte aeroporturi din tara, potrivit NewsIn.

Marin Anton a declarat ca aproximativ 65.000 de persoane au fost afectate de anularea a aproximativ 600 de curse aeriene in zilele de sambata si duminica din cauza norului de cenusa care traverseaza si Romania.

Marin Anton afirma sambata ca restrictiile de zbor impuse din cauza norului de cenusa aduc companiilor romanesti de stat pierderi de pana la 2 milioane de euro zilnic, cele mai importante fiind inregistrate de operatorul de zbor Tarom, care are pierderi de circa 1,1 milioane euro pe zi.

In ceea ce priveste posibilitatile de despagubire ale calatorilor, Marin Anton a precizat ca firmele de transport aerian pot invoca forta majora ca scuza.

"Companiile nu sunt obligate sa despagubeasca calatorii pentru ca este o situatie speciala, un caz de forta majora. Solutia este relocarea pasagerilor cand cursele vor fi reluate", a mentionat Anton.

Referitor la norul de cenusa care traverseaza Romania, acesta a coborat cu 3.000 de metri altitudine. Potrivit doctorului in fizica, Doina Nicolae, nu este exclus sa coboare si mai mult, dar este putin probabil intrucat exista un strat protector de nor de ploaie, cel putin deasupra Bucurestiului. Ea sustine ca in actualele conditii de umiditate, stratul protector de nor nu poate disparea, relateaza Realitatea.net.
Spatiul aerian al Romaniei a fost inchis total de sambata de la ora 18.00.

Citeste pe aceeasi tema:

Eurolines a suplimentat cursele spre Europa

CFR Calatori a suplimentat garniturile spre Budapesta si Viena


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.