Potrivit studiului efectuat in randul a peste 500 de persoane, cautarile pe internet pot genera temeri serioase din cauza faptului ca multe informatii legate de problemele de sanatate sunt incomplete sau denaturate. Ca exemple sunt date articolele potrivit carora durerilor de cap sunt cauzate de tumori cerebrale. Expertii au concluzionat ca persoanele preocupate de sanatatea lor ar trebui sa consulte un medic, in locul sa caute explicatii si remedii pe internet.
Peste 30% dintre subiectii chestionati au recunoscut faptul ca, in urma unei simple cautari pe internet, au ajuns la informatii legate de maladii grave, cu incidenta foarte scazuta, care s-ar fi potrivit cu simptomele uzuale investigate initial.
Studiul a evidentiat faptul ca, in majoritatea cazurilor, cautarea pe internet dupa cuvinte cheie precum "durere de cap" sau "durere in piept" duce la pagini care descriu simptomele unor afectiuni de natura maligna, cu incidenta scazuta
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Georgescu, după decizia CCR: Toate sunt scoase din context. Dacă ei spun e...
Sursa: wall-street.ro
-
Călin Georgescu cere continuarea procesului de votare în ciuda deciziei CCR
Sursa: kudika.ro