Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, joi, ca retrimite grupurilor PD din Camera si Senat motiunea de cenzura, intrucat nu este intrunit numarul legal de semnaturi, pe document fiind 116 semnaturi, insa 115 nume.

"in urma verificarii conditiilor de valabilitate ale acestei motiuni, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor si a Regulamentului reunit, am decis si, in urma consultarii cu presedintele Nicolae Vacaroiu, sa restituit acest text grupurilor parlamentare ale PD, intrucat nu se intruneste numarul necesar de semnaturi", a declarat domnul Olteanu

"Potrivit Regulamentului, numarul necesar de semnaturi este 116. S-au depus 115 semnaturi valabile. Urmeaza ca colegii colegii de la PD sa decida daca completeaza numarul de semnaturi sau doresc sa revina asupra deciziei."

Domnul Olteanu a precizat ca sunt 116 semnaturi si 115 nume.

"E vorba de numele unui senator care apare de doua ori", a spus presedintele Camerei Deputatilor, precizand ca va lasa Senatul sa judece ce trebuie facut.

in tabelul nominal cu semnatarii motiunii de cenzura, la pozitia 26 figureaza "Gheorghe Flutur", iar la pozitia 34 "Flutur Gheorghe".

intr-un comunicat Gheorghe Flutur precizeaza: "am semnat o singura data motiunea de cenzura PD-PLD, care a fost remisa astazi (n.r. joi) secretariatelor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei."

"Aparitia de doua ori a numelui meu si a semnaturii mele este o eroare datorata personalului care s-a ocupat de aspectele tehnice ale depunerii motiunii de cenzura", se arata in comunicatul trimis de domnul Flutur.

PD a depus, joi, la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, pentru inregistrare, motiunea de cenzura.

Documentul a fost depus de un consilier de la grupul parlamentar al PD din Camera.

Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a precizat ca democratii au depus motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece" atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor.

Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere, mai prevede legea fundamentala.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.