O retrospectiva asupra activitatii serviciilor de informatii in anul 2005 arata ca una din deciziile care a starnit cele mai multe reactii pro si contra printre politicieni a fost infiintarea Comunitatii Nationale de Informatii (CNI).
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii decidea la 18 noiembrie infiintarea CNI, o structura de analiza a informatiilor, subordonata CSAT si alcatuita din reprezentanti ai SRI, SIE, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Cel care conduce Oficiul pentru informatii integrate, gestionand practic activitatea de zi cu zi a CNI, inclusiv rapoartele cu informatiile care ajung pe masa presedintelui, este Daniel Moldoveanu. Decizia CSAT a starnit reactii pro si contra in mediul politic, nefiind criticate utilitatea si oportunitatea infiintarii CNI, ci ca aceasta ar fi un superserviciu secret la indemana presedintelui Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.