De dragul corectitudinii, membrii opozitiei au decis sa faca un lucru inedit si sa treaca de partea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, care este presata de partidul mama sa vina cu o solutie favorabila la diplomele Spiru Haret pana marti.
Liberalii sunt de parere ca PSD ii cere lui Andronescu un lucru “imposibil” si ca prin asta calca in picioare calitatea invatamantului superior din Romania.

"Este inacceptabil ultimatumul dat doamnei ministru Ecaterina Andronescu de a rezolva aceasta situatie pana marti, astfel incat absolventii unor specialitati neacreditate sa nu mai trebuiasca sa sustina noi examene, dupa indicatiile domnilor Geoana, Vanghelie si Hrebenciuc", sustin liderii opozitiei.

Potrivit acestora motivul pentru care presedintele PSD, Mircea Geoana, cere solutionarea urgenta si “in mod favorabil pentru studenti” a acestei probleme, este unul pur electoral.

"Exigentele de calitate ale invatamantului romanesc sunt subordonate intereselor electorale ale PSD si a lui Mircea Geoana. PSD prefera sa incalce legea, din dorinta de a nu pierde voturile celor care au urmat cursuri neacreditate la Universitatea Spiru Haret", sustin reprezentantii PNL.

Astfel, potrivit liberalilor, Geoana spera sa castige cele 100.000 de voturi, apartinand studentilor "neacreditati", la viitoarele alegeri prezidentiale.


PNL sare in ajutorul lui Andronescu


Cu aceasta ocazie, liberalii revin cu amenintari la adresa social-democratilor si pentru prima data ii iau parte Ecaterinei Andronescu.

Dupa 6 luni de critica si cereri de demisie, PNL a ajuns sa fie de aceeasi parte a "razboiului", alaturi de ministerul Educatiei, declarand ca "va sprijini orice demers de a pune ordine in sistemul de invatamant superior privat".

PNL cere Guvernului si premierului Boc sa ia atitudine fata de presiunile politice pe care PSD le face asupra lui Andronescu si avertizeaza ca daca solutiile adoptate nu vor fi in concordanta cu legea sau vor incalca modificarea normelor legale pentru a da satisfactie unor interese de grup, va depune o motiune simpla si va solicita intrunirea unei sesiuni parlamentare extraordinare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.