Un studiu bazat pe analiza ADN a resturilor de oase arata ca nimeni, nici macar printesa Anastasia, nu a scapat cu viata in urma macelului din 1918 asupra familiei Tarului Nicolae al II-lea.

In ziua de 16 iulie 1918 a avut loc una dintre cele mai infame crime din istorie. In pivnita Casei Ipatiev, din Ekaterinburg, oras aflat in centrul Rusiei, au fost ucisi tarul Nicolae al II-lea de Romanov, sotia sa, cei cinci copii ai lor si servitorii cei mai apropiati.

Executarea Romanovilor a starnit o serie de teorii conspirative, printre care si una conform careia unul dintre cei cinci copii a scapat cu viata masacrului.

Dupa asasinarea familiei regale, mai mult de 200 de persoane au sustinut ca au legaturi de sange cu tarul si ca au supravietuit executarii. Insa un studiu meticulos de actualitate, bazat pe teste ADN, demonstreaza foarte clar ca toti cei cinci copii Romanov au murit in aceea zi, impuscati de bolsevicii speriati ca tarul ar putea sa revina la putere cu sprijinul armatei. Singurul mister nerezolvat il constituie identitatea printesei (Maria sau Anastasia) inmormantate alaturi de Alexei, conform jurnalului online Public Library of Science.

Potrivit cotidianului The Independent, oamenii de stiinta au strans probele ADN din doua morminte aflate in apropierea orasului Ekaterinburg si au aratat ca Tarul Nicolae al II-lea, Tarina Alexandra si cei cinci copii: Olga, Tatiana, Maria, Anastasia, cat si printul mostenitor, Alexei, care suferea de hemofilie, au murit.

Expertii au extras ADN din bucati de oase a noua schelete pentru a demonstra ca apartin parintilor si trei dintre fiice. Au facut apoi comparatie cu ADN-ul rudelor Romanovilor aflate in viata, inclusiv al Printului Philip. Analiza a demonstrat ca cinci dintre cele noua schelete apartineau ultimului tar, sotiei lui si a trei dintre fiice, iar restul de patru schelete erau ale doctorului familiei si trei dintre servitori.

Cu toate acestea, lipseau doua schelete, ceea ce a dus la alte teorii conspirative si alte scenarii legate de salvarea unuia dintre mostenitori. Insa, misterul a fost elucidat dupa ce doi arheologi amatori au descoperit un al doilea mormant cu ramasitele familiei regale la 70 de metri distanta de primul mormant. In acesta au fost gasite 44 de bucati de oase si dinti, care au aratat ca in acel mormant au fost ingropati o femeie si un copil, cu AND-ul Romanovilor, arata raportul.

Astfel, mai noteaza "The Independent", misterul a fost rezolvat pentru totdeauna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.