Business 14 Mai 2009 14:56
Lipsa de educatie financiara si informarea este cea mai mare problema a romanilor cand vine vorba despre protectia locuintei si a bunurilor. Specialistii in domeniul asigurarilor consultati de Wall-Street au explicat de ce trebuie sa ne asiguram locuinta, mai ales in cazului unui cutremur, care sunt costurile, reglementarile si ofertele din piata.
  • Asigurarea de locuinta, ca metoda de protectie

"Starurile de la Hollywood nu stiu ce sa-si mai asigure, iar in Romania nu ne asiguram nici macar bunurile elementare. Nici macar cei care isi construiesc case somptuoase nu au asigurari, ci doar alarme sofisticate, insa, un sistem de protectie si paza nu compenseaza pierderile suferite, oricat de performant ar fi. De ce asteptam doar obligativitatea de la lege?", a declarat Ileana Horvath, presedintele directoratului Uniqa.

Ceea ce trebuie sa intelegem in legatura cu acest produs este ca incheierea unei polite de asigurare se rezuma, in primul rand, la o metoda de protectie, sunt de parere specialistii cu consultati de Wall-Street.

Mai multe detalii despre asigurarea de locuita, ca metoda de protectie, gasiti aici.

  • Ce ne pune la dispozitie piata?

Politele de asigurare de locuinta ofera flexibilitate, avand disponibile mai multe variante de acoperire. Varianta aleasa depinde de bugetul fiecarui asigurat si de riscurile la care locuinta lui este expusa. Punand in balanta optiunile fiecaruia, se poate identifica varianta optima de asigurare.

Clientul unei companii de asigurari poate opta pentru o varianta de baza a pachetului de produse de asigurare, apoi, in functie de posibilitatile si riscurile fiecaruia, polita se poate personaliza, clientul opteaza in functie de nevoile sale in cazul producerii unei anumite game de riscuri.

Mai multe informatii despre oferta autohtona de asigurari de locuinta, gasiti aici.

  • Cat platim la asigurare anual pentru un aparatament cu doua camere din capitala ?

Pentru a afla cat plateste un roman pentru o asigurare facultativa de locuinta, Wall-Street a luat cazul ipotetic al unui apartament cu doua camere din capitala, confort unu, cu o valoare cuprinsa intre 50-65.000 de euro. Riscurile asigurate sunt cele in caz de cutremur, inundatii, furtuna, incendii.

Mai multe detalii despre preturile anuale ale asigurarilor de locuinta, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.