In anul in care cercetarea romaneasca are cel mai mare buget de dupa 1989, 0,7% din PIB, liderul sindicalistilor din cercetare-proiectare a intrat in greva foamei, acuzand ca banii cei multi se scurg numai la "baietii destepti"
Autoritatile recunosc ca Romania inca sta prost la capitolul cercetarii, dar cred ca a intrat pe drumul cel bun. Pretul: banii nu mai ajung la toti, ci la cei care merita. "Situatia cercetarii a ajuns la limita in aceasta guvernare care a distrus tot ce am incercat sa cream si a potentat jaful facut de o clica universitara care acopera tot spectrul politic", spune Radu Minea, liderul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare, citat de Romania Libera.

Situatia cercetarii a ajuns la limita in aceasta guvernare care a distrus tot ce am incercat sa cream si a potentat jaful facut de o clica universitara care acopera tot spectrul politic", spune Radu Minea, liderul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare, citat de Cotidianul.

"Situatia cercetarii a ajuns la limita in aceasta guvernare care a distrus tot ce am incercat sa cream si a potentat jaful facut de o clica universitara care acopera tot spectrul politic", spune Radu Minea, liderul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare. Minea a intrat in greva foamei, in fata Palatului Cotroceni, scarbit de Pactul pentru Educatie care nu da doi bani pe cercetare si satul sa vada cum banii din ce in ce mai multi acordati de la buget cercetarii se scurg "doar la cine trebuie, oriunde, numai la cercetatori nu".

Radu Minea a precizat ca gestul sau este unul „personal“. Seful sindicatului va fi mereu in „compania unui coleg pentru a nu fi lasat singur“. „Am inteles ca au si facut liste, pentru a sta cu rindul cu mine si zi, si noapte. Colegii ma accepta nebun cum sint“, spune Radu Minea.

Directorul Autoritatii Nationale pentru Cercetare, Anton Anton, crede ca Radu Minea „spune numai minciuni“, dupa cum arata Cotidianul. „De fapt, el si-a pierdut puterea in sindicat. Pina in 2004 reprezenta dictatura proletariatului in cercetare. Dupa ce ni s-a alocat peste 0,7% din PIB, cercetatorii si-au dat seama ca, daca muncesc, pot cistiga bani frumosi si nu mai au de ce sa-l asculte pe liderul de sindicat“, sustine Anton Anton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.