Consilierul prezidential Sergiu Medar explica de ce si-a cumparat apartamentul de serviciu, cu toate ca era proprietarul si a doua case de vacanta.

Generalul Sergiu Medar, unul dintre cei mai proeminenti beneficiari ai Legii de cumparare a apartamentelor de serviciu din ministerele Apararii si de Interne, considera ca nu a incalcat legea, desi in momentul achizitiei apartamentului la pret preferential mai detinea doua case de vacanta. El spune ca in acele imobile abia daca incap el cu sotia, cu fiica si cu ginerele. "Ce trebuia sa fac? Sa-mi vind casele de la Busteni si Racari ca sa-mi cumpar apartament in Bucuresti?", continua generalul retorica justificativa. Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu s-a distantat si el de afacerea "case cu epoleti", sustinind ca totul s-a petrecut dupa ce el a parasit ministerul. Lucru total inexact.

Contactat pentru detalii legate de procedura prin care si-a cumparat locuinta de serviciu de la MAp, consilierul prezidential Sergiu Medar a declarat ca nu considera ca a incalcat legea.

"Cind am cumparat apartamentul nu aveam nici o locuinta in Bucuresti, data de Armata sau proprietate personala. Blocul unde mi-am cumparat apartament a fost construit de Armata, la preturi minime. Armata nu face profit de pe urma militarilor", a tinut sa precizeze consilierul prezidential. Legea privind vinzarea locuintelor de serviciu spune ca nu poate beneficia de aceasta facilitate cel care detine, indiferent unde, o "locuinta care indeplineste conditiile minimale prevazute de Legea locuintei 114/1996".

"Sa vind vilele?"

Sergiu Medar detinea in momentul cumpararii apartamentului de serviciu, dar detine si acum, doua case de vacanta, in Racari si Busteni. Ambele, recunoaste Medar, indeplinesc conditiile minimale prevazute de Legea locuintei. Dar, continua el: "In casa de vacanta, daca mergem si eu, si sotia, si fiica, si ginerele, abia daca incapem. Nu consider ca este nici ilegal, nici imoral ca un general de patru stele, la 60 de ani, consilier prezidential, locuieste intr-un bloc. Eu ce trebuia sa fac, sa vind casa de la Racari sau de la Busteni ca sa imi iau o usa de apartament? Si daca dau apartamentul inapoi, eu unde ma duc, la 60 de ani, general cu patru stele si consilier prezidential? S-o spuna organele in drept ca am facut ceva ilegal si am sa ma aliniez la masurile legii. Ceea ce am facut e perfect legal. Cu moralitatea, e o treaba discutabila despre care mai putem discuta", a precizat Medar.

Ce inseamna conditii minimale

Arhitectul Cristian Cocioba spune ca Legea locuintei stabileste niste conditii minimale pe care trebuie sa le respecte o locuinta: acces liber individual la spatiul locuibil, dormitor, bucatarie, grup sanitar, acces la energia electrica si la apa potabila, evacuarea controlata a apelor uzate si a reziduurilor menajere. Dar, adauga arhitectul, in Romania, "conceptul de casa de vacanta este usor denaturat, pentru ca acum a devenit ca o a doua casa si ca este de doua ori mai mare decit un apartament de bloc. Nu se mai urmaresc niste conditii minime, ci luxul".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.