Ministerul de Interne britanic a luat masuri restrictive cu privire la muncitorii care provin din Romania si Bulgaria cu toate ca habar n-are care este situatia imigrantilor

Autoritatile britanice nu au statistici oficiale complete privind numarul si statutul imigrantilor de pe teritoriul Marii Britanii sau durata sederii acestora, se arata intr-un raport publicat de Ministerul de Interne si citat de The Sunday Telegraph, informeaza Mediafax.

Cifrele oficiale ale serviciilor de imigratie ofera o "imagine incompleta" a acestui fenomen in Marea Britanie, autoritatile nestiind cati imigranti se afla in tara, de cat timp au intrat sau care este statutul lor legal, afirma "Studiul asupra datelor Ministerului de Interne cu privire la statisticile de control al imigratiei", intocmit de statisticianul Denis Allnutt.

Raportul acestuia a fost realizat dupa ce Mervyn King, guvernatorul Bancii Angliei, a declarat in fata unei comisii a Camerei Lorzilor, ca eforturile sale de revigorare a economiei britanice sunt zadarnicite de lipsa unor statistici credibile referitoare la populatie. Allnutt afirma ca autoritatile au pierdut din evidenta si numarul solicitantilor de azil politic care au fost respinsi dar care au ramas pe teritoriul Marii Britanii, ca si soarta persoanelor deportate, a detinutilor straini din penitenciarele britanice si sumele de bani cheltuite pentru sprijinirea refugiatilor.

Cifre subestimate

Oficiul National de Statistica (ONS) a anuntat saptamana trecuta ca in 2005, in Marea Britanie au sosit 565.000 de imigranti, in timp ce 380.000 de cetateni britanici au emigrat. Cu toate acestea, cifra de 565.000 de imigranti a fost considerata o subestimare, ea provenind de la o simpla supraveghere a punctelor de trecere a frontierei prin interogarea pe baza de chestionar a unor pasageri selectionati in porturi, aeroporturi si la intrarea in tunelul pe sub Canalul Manecii. Criticii pretind ca Ministerul de Interne nu vrea sa publice statistici mai detaliate privind numarul imigrantilor ilegali, deoarece acestea ar putea pune oficialii intr-o situatie jenanta, cifrele fiind cu mult mai mari decat cele estimate. Ministrul de Interne John Reid a dispus, luna trecuta, masuri de restrictionare a accesului lucratorilor romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie, dupa aderarea tarilor lor la UE, al 1 ianuarie 2007, in incercarea de a evita o suprasaturare a pietei fortelor de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.