Mostenitorii Complexului “Lido” au anuntat, ieri, ca vor proceda la executarea silita a hotarårii Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care magistratii le-au dat cåstig de cauza in primavara anului trecut. La termenul de
Mostenitorii Complexului “Lido” au anuntat, ieri, ca vor proceda la executarea silita a hotarårii Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care magistratii le-au dat cåstig de cauza in primavara anului trecut. La termenul de ieri, completul de judecata investit cu solutionarea contestatiei in anulare declarate de actualii proprietari impotriva deciziei de retrocedare au respins cererea de suspendare a executarii silite.

Eugen Ostrovschi, unul dintre avocatii mostenitorilor Complexului “Lido”, a declarat, pentru “Gardianul”, ca prima cerere de suspendare provizorie a executarii, solutionata in camera de consiliu in favoarea contestatorilor retrocedarii Hotelului “Lido” catre urmasii fostului proprietar, producea efecte pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii, care a fost respinsa, ieri, de magistrati. Prin aceasta cerere, actualii proprietari ai Complexului “Lido”, respectiv Compania Hoteliera Intercontinental SA, Hotel Lido Bucuresti SRL si statul roman, urmareau suspendarea executarii silite a hotararii pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare, ca le extraordinara de atac declarata impotriva deciziei de restituire a complexului catre urmasii fostului proprietar, doctorul si politicianul Constantin Angelescu.

Dupa ce magistratii au anuntat decizia de respingere a cererii de suspendare a executarii silite, avocatii mostenitorilor Complexului “Lido” au avut surpriza sa constate ca judecatorul Ioan Ionescu
si-a reluat locul printre membrii completului de judecata, desi Curtea Suprema a admis, in 11 decembrie 2007, cererea de recuzare a acestuia formulata de avocatii urmasilor fostului proprietar al hotelului. Eugen Ostrovschi si Alexandru Gavad, avocatii mostenitorilor, au declarat in fata instantei ca magistratul Ioan Ionescu a fost recuzat si ca trebuie sa “renunte la judecarea intregii pricini, nu doar la solutionarea unei cereri”, conform deciziei din 11 decembrie a instantei supreme. Ei au spus ca au gasit atasata la dosarul cauzei “alta decizie, oculta, din data de 22 ianuarie 2008”, conform careia magistratul ar parasi componenta completului doar in ceea ce priveste solutionarea cererii de suspendare a executarii. Avocatii au invocat exceptia recuzarii, sustinand ca magistratul recuzat trebuie sa renunte la judecarea intregului dosar, nu doar a unei cereri formulate in cadrul procesului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.