Fotograful belgian Baudoin Lotin ne arata Maramuresul prin ochii sai.

Daca nu ati mers niciodata in Maramures sau poate vreti sa rememorati locuri pe care le-ati calcat, acceptati invitatia Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti

Fotograful belgian Baudoin Lotin ne arata Maramuresul prin ochii sai.

Daca nu ati mers niciodata in Maramures sau poate vreti sa rememorati locuri pe care le-ati calcat, acceptati invitatia Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti” din Bucuresti si a Delegatiei Comunitatii franceze Valonia-Bruxelles la Bucuresti si vizitati pana pe 25 februarie a.c. expozitia "Maramures. Fotografii de Baudoin Lotin” din Sala "Gheorghe Focsa” a Muzeului. Realizate in alb si negru, fotografiile propun o intalnire cu Maramuresul "oamenilor adevarati, deschisi si care traiesc in natura in totala simplicitate si armonie”. Baudoin Lotin reuseste astfel sa surprinda prin chipuri, miscari si lumini, istorii scurte, dar intense. In drumul sau prin Maramures, Baudoin Lotin se lasa sedus de forma si constructia capitelor de fan, element arhitectural omniprezent in regiune. Acestea sunt redate in fotografii de dimensiuni mai mari decat restul imaginilor, deoarece "fanul este, in Maramures, sursa de viata”. Fotograf si realizator de documentare si de filme stiintifice, Baudoin Lotin este o prezenta constanta in spatiul cultural belgian si european. Atras de cadrul rural, Baudoin Lotin se prezinta ca un "fotograf al strazii”, gata sa porneasca in noi aventuri, sa descopere noi emotii, sa impartaseasca cu ceilalti imagini care nu au nevoie de cuvinte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.