Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a trimis, ieri, o noua scrisoare presedintelui Traian Basescu privind introducerea votului uninominal, care are si un P.S. cu referiri la dosarul Flota, casa din strada Mihaileanu, clientela politica a Cotroceniului si
Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a trimis, ieri, o noua scrisoare presedintelui Traian Basescu privind introducerea votului uninominal, care are si un P.S. cu referiri la dosarul Flota, casa din strada Mihaileanu, clientela politica a Cotroceniului si incendierea a zeci de nave in porturi straine. “Domnule presedinte, scrisoarea a II-a pe care am primit-o din partea dumneavoastra mi-a creat un sentiment de nedumerire. Probabil ca, asa cum ati incurcat destinatarii altei scrisori, nu ati avut ragazul sa cititi cu atentie scrisoarea pe care v-am trimis-o pe data de 30 ianuarie 2008”, isi incepe Geoana scrisoarea, conform Mediafax. Liderul PSD isi exprima regretul ca seful statului nu a avut rabdarea sa astepte raspunsul PSD in urma deciziei Curtii Constitutionale care va contine solutiile pentru ca Romania sa aiba un vot uninominal conform exigentelor constitutionale si dorintelor romanilor. “Din acest motiv, ma vad nevoit sa reiau: singura solutie pentru a avea vot uninominal in 2008 este rezolvarea rapida a obiectiilor de neconstitutionalitate ridicate de catre Curtea Constitutionala ca urmare a solicitarii dumneavoastra”, ii scrie Geoana lui Basescu. Mircea Geoana precizeaza ca singurul loc in care aceasta problema poate fi rezolvata este Parlamentul. “Prin propunerea pe care PSD o va face in Parlament vom rezolva atat problema de constitutionalitate, cat si problema ca toti deputatii si senatorii sa fie alesi in circumscriptii uninominale. Este solutia corecta in baza careia PSD a adunat 1 milion de semnaturi, solutia pe care inteleg ca Partidul Democrat-Liberal o sprijina, desi a votat impotriva ei in Comisia de Cod electoral si solutia careia Guvernul liberal i se opune”, adauga liderul PSD. El sustine ca rediscutarea unui alt proiect de lege nu ar insemna decat amanarea introducerii votului uninominal, iar daca in aceasta sesiune parlamentara nu va fi adoptata o lege, nu vor putea avea loc alegeri pe sistemul uninominal in anul 2008. Geoana mai sustine ca social-democratii vor ca anul acesta sa aiba loc alegeri pe un sistem de vot uninominal atat pentru Parlament, cat si pentru presedintii de Consilii Judetene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.