Claudia Voicu Fluctuatiile de temperatura din ultima perioada scad capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Geta Cozma, medic primar de boli infectioase la Spitalul "Victor Babes", ne-a spus ca cei mai predispusi la contractarea unor i
Claudia Voicu Fluctuatiile de temperatura din ultima perioada scad capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Geta Cozma, medic primar de boli infectioase la Spitalul "Victor Babes", ne-a spus ca cei mai predispusi la contractarea unor infectii respiratorii sunt fumatorii, persoanele care sufera de bronsita cronica sau cu afectiuni cardiace. "Variatiile mari si bruste de temperatura nu sunt un factor determinat al bolilor, ci unul favorizant. Pentru a nu avea probleme de sanatate, cei care se stiu ca au deficiente de adaptare la cald si rece trebuie sa evite locurile aglomerate, persoanele care tusesc si prezinta stari febrile. In cazul copiilor, se recomanda folosirea batistelor de unica folosinta", ne-a spus dr. Cozma. Psihologii sustin ca vremea schimbatoare ne influenteaza si din punct de vedere psihic, ducand la depresii si anxietate. Aceste tulburari apar in special la persoanele instabile sau fragile emotional, care pot deveni fie melancolice, fie irascibile. Pentru a evita aceste probleme, se recomanda un consum ridicat de vitamine (din fructe si legume), reducerea cofeinei, alcoolului si tutunului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.