Amenintat cu schimbarea, Smirnov se razbuna   Seful gruparii transnistrene, Igor Smirnov, a declarat ca scenariul privind inlocuirea sa de catre Moscova cu presedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, este unul banal.
Amenintat cu schimbarea, Smirnov se razbuna Seful gruparii transnistrene, Igor Smirnov, a declarat ca scenariul privind inlocuirea sa de catre Moscova cu presedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, este unul banal. Smirnov a acuzat Chisinaul de inconsecventa in materie de politica externa si nu a exclus un nou conflict armat la Nistru. “Transnistria are o doctrina defensiva si de aceea are o armata proprie, care sa o apere de o eventuala agresiune din partea Republicii Moldova. Armata se face in scoli, in institutiile superioare de invatamant, la locul de munca, pentru ca, in caz de nevoie, oamenii sa poata fi chemati sub arme”, a declarat Smirnov.
CAP DE POD. Intr-un interviu acordat revistei “Profin” din Rusia, Smirnov a spus ca “SUA doresc sa transforme Republica Moldova intr-un cap de pod impotriva Moscovei, de aceea vor sa scape de problema transnistreana”. Potrivit lui Andrei Popov, directorul Asociatiei pentru Politica Externa de la Chisinau, inlocuirea lui Igor Smirnov cu Evgheni Sevciuk “ar fi o miscare reusita pentru Moscova, dar in nici un caz avantajoasa pentru Republica Moldova”. “Sevciuk este destul de bine controlat de Moscova, el este partenerul partidului de guvernamant 'Edinnaia Rossia>> (Rusia Unita), a fost invitat la Moscova, la Congresul la care Medvedev a fost desemnat succesorul lui Putin. Deci, in aceste conditii, legaturile sunt destul de stranse, iar Moscova s-a convins in ultimele luni de gradul de loialitate al lui Sevciuk”, a mentionat Popov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.