El a spus ca filosofia Executivului este una a dezvoltarii si investitiilor, in care posibilitatile existente sa fie utilizate la maximum, in cadrul Acordului de la Maastricht privind deficitul bugetar. "Ma intereseaza mai putin ce spun ei. Avem capa
El a spus ca filosofia Executivului este una a dezvoltarii si investitiilor, in care posibilitatile existente sa fie utilizate la maximum, in cadrul Acordului de la Maastricht privind deficitul bugetar. "Ma intereseaza mai putin ce spun ei. Avem capacitatea sa gestionam deficitul si voi merge tot timpul pe cat ne putem permite, la maximum, pentru ca am interesul sa investim cat mai mult, nu cat mai putin, astfel ca nu ma sperie ca spune Comisia chestia asta. Toti vreti autostrazi, vrem un standard de viata ridicat, dezvoltare rurala, iar lucrurile astea nu se pot face cu nimic. Toate tarile europene au lucrat si cu deficite mai mari si nu s-a intamplat in final nici o nenorocire. Nu inseamna ca le depasim, dar sa nu ne tina lectii", a afirmat premierul.
El a amintit ca in pofida "tapajului" facut in 2005, cand Romania a renuntat la acordul cu Fondul Monetar International, autoritatile de la Bucuresti au demonstrat ca au capacitatea politica si administrativa sa gestioneze eficient fondurile publice. "Intre Comisie si Romania nu exista o relatie ca intre forul tutelar si autoritati subordonate. Sa fie clar, suntem parteneri", a spus Tariceanu. Pe de alta parte, ministrul Economiei si Finantelor a declarat ca Guvernul ar putea aproba, pana in luna martie, o rectificare de buget, privind reducerea cheltuielilor, si va trimite Comisiei Europene o scrisoare cu o serie de masuri pentru a demonstra tinerea sub control a deficitului, in 2008. Acesta a explicat ca aceste masuri sunt necesare pentru a avea anumite rezerve prin care sa se inlature posibilele derapaje provenite din criza de pe pietele externe. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.