Colegiul National al liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a respins, ieri, oferta Guvernului de crestere a salariilor profesorilor, amenintand ca va declansa greva generala daca reprezentantii Executivului nu vor acorda procente ma
Colegiul National al liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a respins, ieri, oferta Guvernului de crestere a salariilor profesorilor, amenintand ca va declansa greva generala daca reprezentantii Executivului nu vor acorda procente mai mari. "In cadrul sedintei, membrii Colegiului National al Liderilor, participanti la sedinta, au prezentat mandatul membrilor lor de sindicat, aratand ca procentul de crestere salariala propus este insuficient si nu poate fi acceptat. In situatia in care reprezentantii Executivului nu vor veni cu o oferta superioara celei propusa saptamana trecuta, FSLI va recurge la toate formele de lupta sindicala, inclusiv greva generala", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI.
Cornea insista ca negocierile sa se finalizeze cat mai curand, astfel incat majorarile salariale sa fie aplicate incepand cu luna ianuarie. Premierul Calin Popescu Tariceanu mai fierbe, insa, sindicatele, pana ieri nefiind anuntata inca viitoarea data a negocierilor. Cum vacanta intersemestriala incepe vineri, liderul FSLI cere ca incheierea negocierilor sa fie facuta pana atunci.
Ministrul Cristian Adomnitei a anuntat, vinerea trecuta, ca oferta Guvernului privind cresterile salariale acordate personalului din invatamant in anul 2008 este de 6% de la 1 aprilie si 5,5% de la 1 octombrie. Nici una dintre cele patru federatii sindicale nu a fost de acord cu aceste procente, solicitand o majorare de 50% a salariilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.