Eugen Nicolicea a anuntat ca intentioneaza, in cazul in care are sustinerea mass-media, sa depuna o lege de recompensare a jurnalistilor care furnizeaza informatii false ce aduc atingere sigurantei nationale, demersul fiind comunicat intr-o conferint
Eugen Nicolicea a anuntat ca intentioneaza, in cazul in care are sustinerea mass-media, sa depuna o lege de recompensare a jurnalistilor care furnizeaza informatii false ce aduc atingere sigurantei nationale, demersul fiind comunicat intr-o conferinta de rafuiala cu ziaristii.
"Se pare ca am reusit sa-i lovesc in dreptul ziaristului de a da stiri false care aduc atingere singurantei nationale", a spus miercuri, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD, care a facut referire la un articol in care jurnalistii de la "Ziua" sustin ca Nicolicea a incercat sa aboleasca drepturi fundamentale ale omului, pe motiv de siguranta nationala, prin modificarea Codului Penal (CP). Nicolicea afirma in pagina ziarului ca amendamentul la CP nu vizeaza breasla jurnalistilor, dar ca ziaristii nu ar trebui sa aiba imunitate daca aduc atingere sigurantei nationale.
"Ca sa vada ca nu sunt chiar Ghita Contra, am un proiect de lege in care fiecare ziarist care da stiri false si mai ales daca aduc atingere sigurantei nationale sa fie recompensat cu suma de 1.000 de euro", a afirmat, ironic, Nicolicea, citat de Newsin. El a anuntat ca, daca va strange 10 semnaturi de la jurnalistii prezenti in sala, va depune initiativa. Deputatul PSD a refuzat insa sa comenteze protestele ONG-urilor fata de amendamentul sau, dar au spus ca respectivele organizatii "nu au avut curiozitatea" de a citi articolul 3 din Legea 51, in care sunt definite amenintarile la adresa sigurantei nationale a Romaniei.
Deputatul pesedist s-a plimbat, la sfarsitul conferintei de presa, cu lista de semnaturi in mana si, la intrebarea de unde vor veni fondurile in cazul in care va depune legea, a spus: "Banii? De la Guvern. Evident". La ora transmiterii acestei stiri, "initiativa" nu si-a gasit inca sustinatori.
Cinci organizatii, printre care APAROR-CH si Conventia Organizatiilor de Media, au cerut miercuri anularea deciziei Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor de a introduce in Codul Penal un amendament care ar pedepsi cu inchisoarea de la 1 la 5 ani comunicarea sau raspandirea de stiri, date sau informatii false.
Articolul, in forma propusa de Comisia Juridica, "poate sanctiona cu inchisoarea orice parere divergenta la adresa guvernarii, restaurand climatul de cenzura specific regimurilor comuniste", au aratat reprezentantii celor cinci organizatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.