Presedintele american George W. Bush si vicepresedintele Dick Cheney risca sa ajunga pe mana justitiei. Locuitorii din oraselul Brattleboro, din Vermont, vor vota, pe patru martie, daca liderul de la Casa Alba si Cheney ar trebui sa fie arestati si
Presedintele american George W. Bush si vicepresedintele Dick Cheney risca sa ajunga pe mana justitiei. Locuitorii din oraselul Brattleboro, din Vermont, vor vota, pe patru martie, daca liderul de la Casa Alba si Cheney ar trebui sa fie arestati si acuzati de crime de razboi, in cazul in care vor vizita vreodata localitatea respectiva. Consiliul local a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute, cu trei voturi pro si doua voturi contra, sa includa tema cu pricina pe agenda de lucru din luna martie. "Cred ca amandoi trebuie sa fie judecati pentru ca au mintit in fata Congresului si pe americani despre asa-zisele dovezi care au stat la baza declansarii razboiului din Irak", a declarat Kurt Daims, in varsta de 54 de ani, promotorul initiativei. Daims a obtinut, in doar trei saptamani, peste 500 de semnaturi de sustinere a ideii de a-i aduce pe Bush si Cheney pe banca acuzatilor. Initiativa celor din Brattleboro a starnit mare valva, diverse grupuri din Louisville si Montague vrand sa le urmeze exemplul. Vermont este singura regiune pe care Bush nu a vizitat-o din 2001, cand a fost investit in functia suprema.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.