Gligor subliniaza ca "prezenta in market-ul berlinez e cu atat mai importanta cu cat vine la numai doi ani distanta de la primul stand romanesc autonom organizat la Festivalul de Film de la Cannes".
In afara informatiilor despre activitatea cin
Gligor subliniaza ca "prezenta in market-ul berlinez e cu atat mai importanta cu cat vine la numai doi ani distanta de la primul stand romanesc autonom organizat la Festivalul de Film de la Cannes".
In afara informatiilor despre activitatea cinematografiei romanesti pe care le va pune APFR la dispozitia celor interesati, institutia mai editeaza si catalogul "Romanian Films", un compendiu al tuturor peliculelor produse in ultimii trei ani si "Shooting Romania", brosura ce pune tara noastra pe harta locatiilor ideale de filmare.
Pe de alta parte, la Berlinala asociatia va continua campania de promovare a actritei Anamaria Marinca (foto), reprezentanta Romaniei in cadrul programului Shooting Stars. Acesta lanseaza tinerii actori europeni si le faciliteaza intalnirea cu ceilalti membri ai bransei (actori consacrati si regizori sau agenti de casting si producatori de renume). Anul acesta, Shooting Stars a redus numarul de tineri participanti la noua (de la 22), ceea ce sporeste importanta prezentei actritei Anamaria Marinca.
Pe de alta parte, in cadrul festivalului mai exista si alte participari romanesti: "Tarziu" in regia lui Paul Negoescu si "O zi buna de plaja" in regia lui Bogdan Mustata (selectionate in competitia de scurt-metraje), proiectele "Aurora" (Mandragora Film) si "Outskirts" (Saga Film) - selectionate la Berlinale Co-production Market, unul dintre cele mai importante targuri de proiecte de film, iar producatorul de film Ada Solomon este membru in juriul competitiei de filme de scurt-metraj. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.