Pretul pachetelor turistice pentru destinatiile externe operate prin curse charter va creste cu circa 10%. "Vor fi cresteri de 5-10% in cazul pachetelor scumpe, in timp ce pachetele turistice medii sau ieftine, in care ponderea pretului biletului de

Pretul pachetelor turistice pentru destinatiile externe operate prin curse charter va creste cu circa 10%. "Vor fi cresteri de 5-10% in cazul pachetelor scumpe, in timp ce pachetele turistice medii sau ieftine, in care ponderea pretului biletului de avion este mai mare, vor fi cu peste 10% mai scumpe din aceasta vara", apreciaza Poenaru, a carui agentie opereaza chartere catre patru statiuni din Grecia, Cipru si Italia. Aceasta majorare este urmare a scumpirii carburantilor pentru avioane. "Cea mai mare problema pentru turismul extern in acest an este scumpirea carburantilor pentru avioane. Companiile care inchiriaza avioane pe care agentiile de turism le opereaza in regim charter au trimis agentiilor tarife majorate cu 20 - 30%", a declarat Mircea Poenaru, directorul general al agentiei de turism Romantic Travel. Directorul de marketing al Tarom, Sorin Georgescu, a spus ca pretul perceput pentru inchirierea avioanelor in regim charter va fi mai mare, dar ca nu poate spune in acest moment care va fi procentul cu care vor fi majorate tarifele.
"Va fi usor direct proportional cu influenta cresterii pretului petrolului", a adaugat oficialul companiei, care anul trecut a obtinut peste 15 milioane de dolari din inchirierea avioanelor catre agentiile de turism, suma ce a insemnat mai mult de 5% din totalul cifrei de afaceri a TAROM.

AGENTII. In prezent, agentiile negociaza cu companiile aeriene preturile de inchiriere a avioanelor cu care va incepe cursele in vara. "Pretul unui pachet turistic cu o cursa charter va creste in aceasta vara cu 7-12% comparativ cu tarifele practicate in vara anului trecut. Inchiriem avioane atat de la Tarom, de la linia aeriana greceasca Aegean Airlines, cat si de la o companie egipteana. Toti vor tarife mai mari din aceasta vara, din cauza cresterii pretului carburantului", a precizat Martin Bikfalvy, directorul agentiei de turism Calibra din Cluj, care care opereaza chartere catre statiuni din Grecia, Turcia, Egipt si Spania.
"Nu am contractat inca charterele pentru vara aceasta. Noi lucram cu Tarom si ei ezita inca sa ne dea un tarif de inchiriere a avioanelor", a spus Adriana Goicea, directorul agentiei Prompt Service. Acelasi lucru se intampla si in cazul agentiei de turism Perfect Tour, care opereaza chartere catre statiuni din Turcia, Grecia, Cipru si Spania. "Anul trecut, pe 24 ianuarie, semnasem deja contractele cu Tarom, pentru inchirierea avioanelor. Anul acesta nu s-a stabilit inca nimic. Asteptam", a spus Mircea Vladu, directorul Perfect Tour.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.