Un purtator de cuvant al Vivianei Reding, comisarul european pentru telecomunicati, a confirmat faptul ca Grupul Autoritatilor Europene de Reglementare (ERG) a descoperit cum consumatorii care sunau in strainatate erau taxati pentru durata unui intr
Un purtator de cuvant al Vivianei Reding, comisarul european pentru telecomunicati, a confirmat faptul ca Grupul Autoritatilor Europene de Reglementare (ERG) a descoperit cum consumatorii care sunau in strainatate erau taxati pentru durata unui intreg minut, desi convorbirea fusese de cateva secunde.
"In prezent, nu exista o legislatie specifica in ceea ce priveste noul regulament de roaming. Dar la nivel national, operatorii trebuie sa taxeze convorbirile la secunda, astfel ca vor avea nevoie de argumente solide pentru a se justifica", a adaugat purtatorul de cuvant.
In raportul ERG se exemplifica cazul unor persoane care, desi sunau doar pentru 1 minut si 20 de secunde, erau taxate pentru doua minute.
"Comisia poate, bineinteles, sa puna sub presiune autoritatile nationale de reglementare sau sa actioneze impotriva statelor membre care nu pedepsesc neregularitatile, dar nu va enumera nici unul din operatorii de telefonie mobila asupra carora se fac cercetari", a mai spus purtatorul de cuvant.
Legislatia europeana a telecomunicatiilor, publicata in noiembrie 2007, s-a lovit de o oarecare opozitie din partea statelor UE, in frunte cu Germania si Spania, cu privire la chestiuni cum ar fi separarea fortata a serviciilor si retelelor si puteri sporite pentru autoritatile de reglementare de a impune solutii in problemele de concurenta.
In ciuda acestor neregularitati, raportul ERG a avut in general aprecieri pozitive privind implementarea noilor praguri la tarifele de roaming - numite si eurotarife - care au intrat in vigoare in septembrie anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.