Pe langa previziunile unanim pozitive ale analistilor, un indicator fidel al dezvoltarii real-estate-ului autohton este reprezentat de cresterea financiara - inregistrata si previzionata - a companiilor imobiliare. Ce alta dovada ca piata se afla in
Pe langa previziunile unanim pozitive ale analistilor, un indicator fidel al dezvoltarii real-estate-ului autohton este reprezentat de cresterea financiara - inregistrata si previzionata - a companiilor imobiliare. Ce alta dovada ca piata se afla in continua ascensiune putem avea decat faptul ca, la nici o luna de la inceputul anului, jucatorii din piata anticipeaza deja majorari considerabile ale cifrelor de afaceri comparativ cu anul trecut - el insusi un "varf" in evolutia de pana acum?Eurisko vrea o cifra de afaceri de 25 mil. euro in 2008Este cazul Eurisko, care tinteste anul acesta spre o cifra de afaceri de circa 25 milioane de euro, ceea ce reprezinta o majorare semnificativa fata de nivelul de 14,3 milioane de euro inregistrat anul trecut. "In 2008 vrem sa realizam o cifra de afaceri de 25 milioane euro, aproape dublu fata de anul trecut.
Preconizam ca tranzactiile care vor domina piata in acest an se vor inregistra in domeniile rezidential, industrial si retail", a subliniat Adrian Capraru, general manager Eurisko.
Aceasta dupa ce chiar rezultatele de anul trecut au marcat o depasire cu 20% a cifrei de afaceri propuse initial de oficialii companiei. La valoarea totala a contractelor tranzactionate in 2008 - peste 800 milioane euro - se adauga, conform unui comunicat oficial, si rezultatele obtinute de departamentul Evaluare si Consultanta al Eurisko.
In 2007, acesta a efectuat analize si studii pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in valoare de circa 3,7 miliarde de euro si a evaluat proprietati imobiliare avand o valoare de totala de piata de 1,85 miliarde de euro.Perfect Casa vizeaza o crestere de cel putin 49%Aceleasi estimari pozitive, bazate partial si pe evolutia inregistrata anul precedent, sunt impartasite si de oficialii companiei imobiliare Perfect Casa. Luand in considerare tendintele actuale ale pietei si rezultatele obtinute pana in prezent, acestia preconizeaza ca cifra de afaceri a companiei va inregistra o crestere de cel putin 49% in 2008.
"Avand in vedere ritmul in care se construiesc noi locuinte si sporirea veniturilor individuale, consider ca vanzarile imobiliare vor avea in continuare o traiectorie ascendenta", motiveaza Jeni Dragomir, presedinte Perfect Casa.
Perspectiva pozitiva vine in urma unei cresteri de 60% a cifrei de afaceri obtinute de companie in 2007, datorita tranzactionarii unor proprietati rezidentiale de lux si unor terenuri agricole cu valori ridicate.
Agentia s-a ocupat cu prioritate de vanzarea de imobile de lux, situate in zona de nord a Bucurestiului (un complex rezidential in valoare de 11.200.000 euro), precum si in Piata Romana (5.000.000 euro) sau Bulevardul Dacia (2.800.000 euro), totalul fiind de 28.570.000 euro.
De asemenea, agentia a incheiat o serie de contracte de vanzare de terenuri agricole, printre care se numara peste 5.500 de hectare de teren agricol in zona Dobrogea (peste 10.000.000 euro) si Bucuresti, Bulevardul Tudor Vladimirescu (14.415.000 euro), valoarea totala a acestor tranzactii depasind 25.000.000 euro. Pentru anul in curs, oficialii companiei estimeaza ca, in contextul favorabil oferit de piata imobiliara autohtona, personalul Perfect Casa se va mari cu 30% - aceasta dupa ce, la inceputul lui 2008, echipei i s-au adaugat deja 5 membri noi, dintre care 4 brokeri imobiliari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.