Surse din cadrul IGPR au declarat, pentru “Gardianul”, ca politistul Cristian Cioaca a fost convocat, ieri, de catre conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, care i-a atras atentia ca atitudinea prezentata in public in
Surse din cadrul IGPR au declarat, pentru “Gardianul”, ca politistul Cristian Cioaca a fost convocat, ieri, de catre conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, care i-a atras atentia ca atitudinea prezentata in public in ultima vreme nu este una demna de politist. Aceleasi surse sustin ca lui Cioaca i s-a reprosat faptul ca mesteca guma, ca afiseaza zambetul zeflemitor si ca intretine contacte cu mass-media fara a avea aprobarea sefilor. Ca urmare, ieri, avocatul Florentin Sorescu a declarat presei ca, pana la o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, l-a sfatuit pe clientul sau sa nu mai dea nicio declaratie ziaristilor.

Desi, in urma cu cateva zile, politistul Cristian Cioaca a fost pus la dispozitia conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, el primind sarcini prin seful Serviciului Politiei Urbane, din cadrul Politiei Municipiului Brasov, ieri, principalul suspect de uciderea Elodiei Ghinescu a fost rechemat sa dea explicatii cu privire la atitudinea afisata public in ultimele zile. Mai exact, spun surse din cadrul Politiei Romane, Cioaca a fost mustruluit cu priv ire la faptul ca apare la televizor mestecand guma si afisand un zambet superior, “atitudine ce nu este demna de un angajat al Politiei Romane”.

Ieri, Cristian Cioaca ar fi trebuit sa acorde un interviu corespondentului ziarului nostru din Brasov. Tot ieri, politistul ar fi trebuit sa intre pe video-chatul unui post de televiziune. Ei, bine, el a contramandat ambele intalniri. Anuntul a fost facut chiar de catre avocatul Florentin Sorescu, acesta precizand ca l-a sfatuit pe clientul sau sa nu mai ofere nicio informatie presei, cel putin pana joi 24 ianuarie, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte asupra recursului inaintat de procurorii DIICOT in ceea ce priveste emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele sau.

Breazu va fi pus la dispozitia IPJ Brasov
Surse judiciare au precizat, in acelasi timp, ca, ieri, urma sa ajunga in Romania ofiterul de politie Marius Sebastian Breazu, invinuit, alaturi de Cristian Cioaca si de hacker-ul Marin Adrian Nitu, in dosarul privind violarea secretului corespondentei apartinand Elodiei Ghinescu. Acesta a fost rechemat, la mijlocul saptamanii trecute, din misiunea ONU din Timorul de Est. Astfel, imediat dupa ce anchetatorii au pus in miscare actiunea penala fata de Cioaca si Nitu, cei doi avand calitatea de inculpati, iar Breazu calitatea de invinuit, Inspectoratul General al Politiei Romane a remis Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale o nota de rechemare in tara a ofiterului detasat. Mai departe, Ministerul Internelor si Reformei Administrative s-a adresat Misiunii Permanente a Romaniei la ONU (New York), care a sesizat conducerea Contingentului Trupelor ONU din Timorul de Est. Odata notificat, Marius Breazu a fost nevoit sa revina in Romania, mai ales ca, pe perioada cercetarilor din dosarul in care este invinuit, ofiterului i-a fost incetata detasarea temporar. IGPR a confirmat, pentru “Gardianul”, ca avionul in care se afla imbarcat Breazu trebuia sa soseasca la Bucuresti in cursul zilei de ieri. Azi, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov, urmeaza sa-l audieze. Breazu urmeaza, la randul sau, sa fie pus la dispozitia IPJ Brasov, unitate de la care s-a transferat in cadrul IGPR.

Spargerea e-mailurilor si publicarea lor in presa


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.