Presedintele moldovean Vladimir Voronin va fi insotit, in cadrul vizitei sale la Moscova, de la inceputul saptamånii viitoare, de catre Mitropolitul Moldovei, Vladimir Cantarean. Acestia vor avea o intålnire si cu Patriarhul Moscovei si
Presedintele moldovean Vladimir Voronin va fi insotit, in cadrul vizitei sale la Moscova, de la inceputul saptamånii viitoare, de catre Mitropolitul Moldovei, Vladimir Cantarean. Acestia vor avea o intålnire si cu Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Aleksei
al II-lea, cu care vor discuta aspecte privind ultimele evolutii din cadrul celor doua biserici ortodoxe din Republica Moldova.

Intrevederea dintre cei doi mitropoliti intervine dupa ce Patriarhia de la Moscova a acuzat Romania ca vrea sa „inghita“ Republica Moldova religios si teritorial. Pe de alta parte, Biserica Ortodoxa Romana a depus la Consiliul Europei o plangere in care il acuza pe presedintele de la Chisinau de promovarea intereselor Patriarhiei Moscovei in conflictul iscat dupa reactivarea pe teritoriul Republicii Moldova si Transnistriei a trei eparhii ale Bisericii Romane. Potrivit unor surse neoficiale, citate de agentia presa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.