Doi avocati din procesul intentat de statul romån impotriva lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, si a acolitilor acestuia au fost amendati de instanta cu suma de 8000 de lei. Magistratii au mai decis, in sedinta de vineri, ca judecarea dosaru
Doi avocati din procesul intentat de statul romån impotriva lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, si a acolitilor acestuia au fost amendati de instanta cu suma de 8000 de lei. Magistratii au mai decis, in sedinta de vineri, ca judecarea dosarului sa fie amånata pentru data de 14 martie

Avocata Cristina Mihaela Mitu a fost amendata cu suma de 3000 de lei din cauza ca a obiectat la refuzul judecatorului de a amana cauza, fara discutie. Amanarea a fost solicitata pentru a da posibilitatea unei persoane nou introduse in dosar sa-si angajeze avocat. Un alt aparator al inculpatilor, desemnat de judecator din oficiu, a fost amendat cu suma de 5000 de lei tot pentru ca a cerut amanarea, invocand nestudierea dosarului si insuficienta pregatire pentru exercitarea apararii.

Exploatator de 'sclavi>>
Gregorian Bivolaru, impreuna cu alte 20 de persoane din Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut, a fost trimis in judecata in 15 iunie de catre procurorii DIICOT. Printre capetele de acuzare impotriva liderului MISA si a complicilor sai sunt initiere, constituire ori aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist sovina, promovarea ideologiei fasciste prin propaganda si instigare la ultraj. In sarcina lui Bivolaru s-a retinut savarsirea a opt infractiuni. Prima dintre acestea este ca, in perioada decembrie 2001 - martie 2004, folosindu-se de autoritatea pe care o avea in calitate de lider al MISA, a obligat mai multe persoane, cazate in imobile aflate sub controlul miscarii, sa desfasoare diverse activitati lucrative, denumite „karma yoga“, neremunerate, in stare de aservire, in beneficiul exclusiv al M.I.S.A. si conducatorilor acesteia. O alta infractiune se refera la faptul ca in perioada 1991 - martie 2004, impreuna cu o parte din invinuitii din dosar, a initiat, constituit si apoi condus in interiorul Asociatiei M.I.S.A., un grup infractional organizat.

Instigator la ura


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.