Unul dintre candidatii republicani la investitura pentru Casa Alba, Mike Huckabee, compara homosexualitatea cu bestialitatea si avortul, cu sclavagismul.

Fostul guvernator al statului Arkansas Mike Huckabee a declarat, intr-un interviu
Unul dintre candidatii republicani la investitura pentru Casa Alba, Mike Huckabee, compara homosexualitatea cu bestialitatea si avortul, cu sclavagismul.

Fostul guvernator al statului Arkansas Mike Huckabee a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei religioase "Beliefnet", ca in tot cursul istoriei umane casatoria a insemnat o relatie pe viata intre un barbat si o femeie. "Daca schimbam aceasta definitie, pina unde vom merge?", s-a intrebat el. Huckabee considera ca atitudinea sa nu e extremista, ci "extremism ar fi schimbarea definitiei casatoriei in sensul asocierii dintre doi barbati, doua femei, un barbat si trei femei, un barbat si un copil, un barbat si un animal", a adaugat pastorul baptist. "Biblia nu a fost scrisa pentru a fi amendata, Constitutia da", a subliniat el.

Huckabee sustine amendarea Constitutiei si pentru a interzice avortul. "Chiar daca legea care autorizeaza avortul este abrogata, nu am cistigat batalia", spune Huckabee, subliniind ca, din cauza sistemului federal american, avortul ar putea fi permis in continuare in anumite state. "Este o logica tipica razboiului civil. E ca si cum ai zice ca sclavagismul este autorizat in Georgia, dar nu si in Massachusetts. Nu are sens. Sclavagismul este un lucru rau, punct. Nu poate fi un lucru bun pe jumatate si rau pe cealalta. Pentru avort este la fel", a explicat Huckabee.

Mike Huckabee e unul dintre favoritii pentru alegerile primare republicane, programate sa se desfasoare simbata in statul Carolina de Sud, el fiind sustinut in special de alegatorii dreptei crestine.

Pe de alta parte, in tabara democrata, decizia unui judecator federal de a da unda verde organizarii votului din statul Nevada si in cazinourile din Las Vegas ar putea sa-l ajute pe senatorul Barack Obama. Este pentru prima data cind democratii au planuit organizarea scrutinului in noua spatii din cazinouri pentru ca angajatii sa poata participa la vot. Majoritatea acestora sint reprezentati de un sindicat care il sustine pe Obama si vrea sa participe la caucus. Un grup de profesori s-a adresat justitiei pe aceasta tema, considerind ca este nedrept ca doar angajatii cazinourilor sa poata vota la locul de munca, dar judecatorul James Mahan le-a respins cauza. Potrivit unui sondaj realizat de institutele C-SPAN/Zogby la comanda agentiei Reuters, Hillary Clinton are un avans de 5% fata de principalul sau contracandidat, Barack Obama, cu o zi inainte de caucusul democrat din statul Nevada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.