Dragi colegi si colege din intreprinderi care va exprimati solidaritatea cu angajatii Nokia, Am venit azi aici cu Christa Thoben, ministrul economiei, si cu Karl Josef Laumann, pentru a vorbi cu reprezentantii angajatilor despre ce s-a intamplat aici in ultimele ore.
Vreau sa subliniez ca nu am in continuare nici urma de intelegere pentru conducerea Nokia. Ma intreb deja zi si noapte daca acesti domni n-au inteles ca cel mai important lucru intr-o intreprindere nu este castigul ci oamenii, angajatii. Ma intreb daca ei cred ca oamenii din Romania, care pot desigur sa faca si ei treaba buna, sunt mai buni decat angajatii si angajatele de aici din Bochum. Eu nu cred ca sunt mai flexibili, mai harnici si mai cinstiti decat angajatii si angajatele care au facut pana acum ca firmei Nokia sa-i mearga foarte foarte bine. Si astept ca povestea sa nu se incheie cu explicatiile evazive de ieri, pentru ca ieri nu au fost in stare sa explice de ce vor muta fabrica si cum le-a venit ideea ca la asa un procent mic din costul total de productie reprezentat de costurile de personal de aici sa spuna: gata, trebuie sa ne mutam in Romania. Ma bucur ca avem intre timp declaratii atat de la Berlin, cat si de la Bruxelles ca exista disponibilitatea sa se verifice daca au existat subventii in Romania pentru aceasta relocare. Eu nu am nici urma de intelegere, daca exista chiar si numai suspiciunea ca din banii nostri, ai contribuabililor, au fost platite subventii prin Bruxelles care distrug locurile de munca de aici pentru a crea altele in alta parte. Nu are nici un sens si nu este in ordine.
Nu sunt dispus sa renunt la aceasta batalie si de aceea nu voi vorbi despre tot ce trebuie sa se intample daca aceasta decizie nu mai poate fi contramandata. De aceea vreau acum sa vorbesc cu reprezentantii angajatilor pentru a stabili o strategie si va multumesc ca ati dat dovada de solidaritate", incheie Jurgen Ruttgers.
Despre autor:

Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Sorin...
Sursa: wall-street.ro