Crestin-democratul Jurgen Ruttgers, premier al landului Renania de Nord-Vestfalia, unul dintre principalii critici ai deciziei grupului Nokia de a-si muta uzina din Bochum la Cluj, apare pe YouTube intr-o inregistrare in care critica abilitatil
Crestin-democratul Jurgen Ruttgers, premier al landului Renania de Nord-Vestfalia, unul dintre principalii critici ai deciziei grupului Nokia de a-si muta uzina din Bochum la Cluj, apare pe YouTube intr-o inregistrare in care critica abilitatile si competentele mucitorului roman. DECIZIE. Pret de peste patru minute, Jurgen Ruttgers a vorbit multimii despre decizia Nokia, pe care a infierat-o. Nokia, numarul unu mondial in productia de telefoane mobile, a anuntat marti ca planuieste sa-si inchida fabrica din orasul Bochum, in Germania, pana la jumatatea anului 2008 si va reduce 2.300 de locuri de munca, preferand piete mai ieftine, precum Romania. Nokia a anuntat ca fabrica de la Bochum, ce produce accesorii pentru telefoanele mobile, nu este suficient de competitiva, chiar si dupa investitiile facute in plus. "Ne mutam productia in fabricile existente, in special in Romania, acest lucru incepand in primul trimestru din 2008", a declarat purtatorul de cuvant Nokia, Arja Suominen, adaugand ca procesul de recrutare a inceput deja. In martie 2007, liderul pietei de telefoane a expus planul de a construi o fabrica de telefoane mobile in Romania, urmand sa investeasca 60 de milioane euro (89 milioane dolari). Decizia Nokia, cu ecouri pana la Strasbourg si Bruxelles, a infuriat sindicatele, dar si autoritatile locale, iar premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, crestin-democratul Jurgen Ruttgers, este principalul contestatar al masurii luate de grupul finlandez. Ce spune Jurgen Ruttgers pe YouTube, inregistrare pe care o puteti urmari video si pe site Jurnalul National: Dragi angajati si angajate ale Nokia
Dragi colegi si colege din intreprinderi care va exprimati solidaritatea cu angajatii Nokia, Am venit azi aici cu Christa Thoben, ministrul economiei, si cu Karl Josef Laumann, pentru a vorbi cu reprezentantii angajatilor despre ce s-a intamplat aici in ultimele ore.
Vreau sa subliniez ca nu am in continuare nici urma de intelegere pentru conducerea Nokia. Ma intreb deja zi si noapte daca acesti domni n-au inteles ca cel mai important lucru intr-o intreprindere nu este castigul ci oamenii, angajatii. Ma intreb daca ei cred ca oamenii din Romania, care pot desigur sa faca si ei treaba buna, sunt mai buni decat angajatii si angajatele de aici din Bochum. Eu nu cred ca sunt mai flexibili, mai harnici si mai cinstiti decat angajatii si angajatele care au facut pana acum ca firmei Nokia sa-i mearga foarte foarte bine. Si astept ca povestea sa nu se incheie cu explicatiile evazive de ieri, pentru ca ieri nu au fost in stare sa explice de ce vor muta fabrica si cum le-a venit ideea ca la asa un procent mic din costul total de productie reprezentat de costurile de personal de aici sa spuna: gata, trebuie sa ne mutam in Romania. Ma bucur ca avem intre timp declaratii atat de la Berlin, cat si de la Bruxelles ca exista disponibilitatea sa se verifice daca au existat subventii in Romania pentru aceasta relocare. Eu nu am nici urma de intelegere, daca exista chiar si numai suspiciunea ca din banii nostri, ai contribuabililor, au fost platite subventii prin Bruxelles care distrug locurile de munca de aici pentru a crea altele in alta parte. Nu are nici un sens si nu este in ordine.
Nu sunt dispus sa renunt la aceasta batalie si de aceea nu voi vorbi despre tot ce trebuie sa se intample daca aceasta decizie nu mai poate fi contramandata. De aceea vreau acum sa vorbesc cu reprezentantii angajatilor pentru a stabili o strategie si va multumesc ca ati dat dovada de solidaritate", incheie Jurgen Ruttgers.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Aboneaz─â-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.