Romania se afla pe pozitia 6 in Uniunea Europeana in functie de rata inflatiei anuale, care a atins in decembrie anul trecut nivelul de 6,7%, dupa cel de 6,8% raportat cu o luna inainte, cele mai ridicate valori fiind consemnate in tarile baltice, Un
Romania se afla pe pozitia 6 in Uniunea Europeana in functie de rata inflatiei anuale, care a atins in decembrie anul trecut nivelul de 6,7%, dupa cel de 6,8% raportat cu o luna inainte, cele mai ridicate valori fiind consemnate in tarile baltice, Ungaria si Bulgaria, potrivit biroului de statistica Eurostat.
Datele publicate ieri de biroul european de statistica arata, pentru luna decembrie 2007, o crestere a preturilor de consum din Romania de 0,6%, comparativ cu luna precedenta.
Institutul National de Statistica a anuntat, vineri, ca inflatia de la finele anului 2007 a urcat la 6,57%, cu 1,5 puncte peste intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei, dupa ce preturile de consum au crescut cu 0,64% in ultima luna a anului trecut.
La nivelul UE, cea mai ridicata inflatie anuala a fost consemnata in Letonia - 14%, urmata Bulgaria -11,6%, Estonia - 9,7%, Lituania - 8,2% - si Ungaria - 7,4%. Olanda a inregistrat cel mai redus nivel al inflatiei anuale, respectiv de 1,6%, urmata de Finlanda si Norvegia, cu 1,9%. La nivelul Uniunii Europene, inflatia anuala s-a accelerat in decembrie la 3,2%, de la 3,1% in noiembrie, in timp preturile au crescut cu 0,4% fata de luna anterioara a anului 2007. Acest indicator a fost de 2,2% in luna decembrie a anului 2006.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.