Fluctuatiile de ieri ale raportului euro/leu s-au metinut ieri la un culoar de trei bani, evolutia de ieri a monedei nationale fiind asemanatoare cu a celorlalte monede din regiune.
Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,7044 lei, fata de 3,6
Fluctuatiile de ieri ale raportului euro/leu s-au metinut ieri la un culoar de trei bani, evolutia de ieri a monedei nationale fiind asemanatoare cu a celorlalte monede din regiune.
Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,7044 lei, fata de 3,6978 lei, acum doua zile. Piata s-a deschis la valori de 3,6970 lei, a urmat o depreciere la un maxim de 3,7160 lei, pentru ca, odata atins nivelul de 3,72 lei, care pare a fi devenit pragul de rezistenta pentru euro, sa apara ordine de vanzare de valuta care au adus cotatiile pana la un minim de 3,6890 lei, in jurul orei 16:00 cotatiile fiind de 3,69 - 3,6950 lei. Şi celelalte monede din regiune au avut o tendinta depreciativa, odata cu lichidarea de catre speculatorii "carry trade" a pozitiilor. Astfel, euro a urcat pana la un maxim de 3,6060 zloti, dupa ce acum cateva zile scazuse aproape de 3,57 zloti. Cursul mediu al dolarului a urcat ieri la ,5078 lei, in crestere fata de marti, cand acesta fusese de 2,49 lei. Dealerii comentau situatia tensionata din piata, unde conform declaratiilor oficialilor BNR s-a asistat la un atac speculativ asupra leului. Dobanzile interbancare la depozitele overnight si one week s-au mentinut sub nivelul dobanzii de politica monetara a BNR, care este de 8% pe an, ca urmare a lichiditatii sporite din piata, in ciuda sterilizarilor aproape zilnice ale bancii centrale, care luni si marti a atras din piata echivalentul a circa 2 miliarde de euro. Paritatea euro/dolar a fluctuat ieri intre 1,4770 si 1,4859 dolari, dupa ce acum doua zile atinsese un maxim de 1,4921 dolari. Presiunea pe dolar va continua si in urmatoarea perioada, dupa ce fostul sef al Fed, Alan Greenspan, a afirmat marti in Wall Street Journal ca economia americana va intra probabil in recesiune, semnal clar al unei noi scaderi a dobanzilor. Uncia de aur a scazut pe piata londoneza la fixingul de ieri dimineata la 881 dolari, dupa ce marti seara crescuse la 913 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.