Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a inceput o serie de discutii cu reprezentantii bancilor pentru stabilirea unor produse bancare destinate fermierilor care vor derula proiecte de dezvoltare rurala, a declarat, ieri, directorul in
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a inceput o serie de discutii cu reprezentantii bancilor pentru stabilirea unor produse bancare destinate fermierilor care vor derula proiecte de dezvoltare rurala, a declarat, ieri, directorul in cadrul MADR, Viviana Vasile, citata de NewsIn.
"Am propus reprezentantilor bancilor un produs bancar destinat fermierilor care vor derula proiecte de dezvoltare rurala, iar discutiile vor continua in perioada urmatoare", a spus Viviana Vasile. Potrivit acesteia, una dintre recomandarile MADR se refera la acordarea unei perioade de gratie pentru fermierii care apeleaza la un credit bancar pentru cofinantarea proiectelor de dezvoltare rurala.
"Ideea este ca banca sa acorde fermierilor o perioada de gratie, de pana la un an in cazul proiectelor mai complexe, astfel incat beneficiarul sa plateasca ratele atunci cand primeste finantarea din fonduri europene", a explicat Viviana Vasile.
Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat saptamana trecuta ca proiectele pentru accesarea fondurilor de dezvoltare rurala ar putea fi primite din luna martie, doar dupa aprobarea de catre Comisia Europeana a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007 - 2013, in domeniile agricol, silvic, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.