O eleva a liceului „Bathanyi Igac“, din orasul harghitean Gheorghieni, si-a pus capat zilelor, la inceputul acestei saptamani, intr-un mod pe cat de ciudat, tot pe atat de oripilant. Tanara, in varsta de doar 17 ani, si-a pus o punga pe
O eleva a liceului „Bathanyi Igac“, din orasul harghitean Gheorghieni, si-a pus capat zilelor, la inceputul acestei saptamani, intr-un mod pe cat de ciudat, tot pe atat de oripilant. Tanara, in varsta de doar 17 ani, si-a pus o punga pe cap, dupa care s-a legat cu o pereche de catuse la maini, dupa care a asteptat linistita sa moara sufocata. Desi in camera unde a avut loc oroarea au patruns prietenii ei, care au incercat sa o resusciteze, raul a fost deja facut. Maniera in care Ildiko a ales sa isi incheie socotelile cu viata, desi una cu totul neobisnuita, nu arunca, totusi, in opinia anchetatorilor care instrumenteaza cazul nicio urma de indoiala ca este vorba doar despre o sinucidere. Mai mult, legistii care au efectuat necropsia au descoperit ca tanara era insarcinata.

Luni seara, putin dupa ora 23.00, Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta a fost contactat de catre o eleva din Gheorghieni, care a sesizat faptul ca si-a gasit colega moarta in locuinta in care locuiau impreuna cu chirie, situata in strada Mihail Eminescu din oras. Apelul a fost redistribuit imediat catre Inspectorat ul Judetean de Politie Harghita, care a sesizat grupa operativa a Politiei Municipiului Gheorghieni. Echipa operativa complexa formata din politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, impreuna cu procurorul criminalist si medicul legist, prin cercetari a stabilit ca, in data de 14 ianuarie, intre orele 20.00 si 23.00, tanara Ildiko Szabo a ramas singura in camera, in timp ce colega sa era plecata in oras. La ora 23.00 aceasta s-a intors impreuna cu prietenul sau, cand au gasit-o pe Ildiko inerta pe pat, cu o punga din nylon pe cap, fixata la baza gatului cu un cablu prelungitor, iar mainile erau incatusate la spate cu o pereche de catuse ce apartineau colegei de camera a decedatei. Politistii spun ca respectivele catuse erau confectionate din metal, cele doua inele fiind legate intre ele cu ajutorul unui lant cu lungimea de aproximativ 10 centimetri, fiind usor flexibile.

Era insarcinata in prima luna
Surse judiciare au precizat ca din declaratiile date in fata anchetatorilor de catre colega sinucigasei si de catre prietenul acesteia din urma reiese ca cei doi au incercat sa o resusciteze pe tanara. Astfel, ei sustin ca au taiat imediat cablul cu ajutorul unui cutit, dupa care au rupt punga de pe capul fetei. Din pacate insa, interventia lor s-a dovedit a fi tardiva si zadarnica, moment in care s-au hotarat sa sune la politie.
In camera respectiva, criminalistii care au efectuat cercetarea la fata locului au gasit telefonul mobil al tinerei decedate, cu un mesaj in limba maghiara prin care a vrut sa transmita faptul ca se va sinucide.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.