Primim la redactie

Subscrisa SOUTH PACIFIC CONSTRUCTII SRL , avand in vedere articolele publicate de dvs pana in prezent, va solicita publicarea integrala a prezentului drept la replica , dupa cum urmeaza:
1.    I
Primim la redactie

Subscrisa SOUTH PACIFIC CONSTRUCTII SRL , avand in vedere articolele publicate de dvs pana in prezent, va solicita publicarea integrala a prezentului drept la replica , dupa cum urmeaza:
1. In luna septembrie 2005, societatea noastra a initiat incheierea contractelor de construire pentru un numar de 241 locuinte destinate personalului armatei.
2. Pentru a veni in sprijinul personalului armatei, am acceptat ca peste 90% dintre beneficiari sa achizitioneze locuinte prin credit ipotecar obtinut de la Banca Comerciala Romana.
3. Conform articolelor 8, 9 si 10 din contractul de construire, "in termen de maximum 45 de zile lucratoare de la data la care Banca Finantatoare a confirmat Antreprenorului General ca Beneficiarul a indeplinit conditiile de tragere din creditul pus la dispozitia acestuia, Antreprenorul General se obliga sa emita ordinul de incepere a lucrarilor.”
4. Va informam ca avem clienti care au indeplinit conditiile de tragere cu foarte mare intarziere, respectiv la data de 29.01.2007. Cei mai multi clienti au platit din pretul caselor incepand cu luna mai 2006, ceea ce inseamna ca termenul de finalizare lucrari este de 24 de luni de la data cand beneficiarii incheiau contractele de ipoteca si, mai exact, BCR- ul efectua prima tragere.
5. Subliniem ca avem o lista cu inca 1.800 de cereri locuinte pe care personalul armatei a continuat sa ni le adreseze. Aceste cereri am continuat sa le primim chiar dupa ce toate locuintele din Straulesti au fost contractate si dupa ce oamenii au vazut ca acest cartier se ridica pe zi ce trece cu mare viteza. Cererea de locuinte este deosebit de mare printre randurile personalului armatei romane.
6. Deoarece sursa tuturor dezinformarilor este data in mare parte de petitiile pe care vi le adreseaza asa- zisa Asociatie "Ansamblul Rezidential Baneasa -Straulesti” (formata dintr- o mana de foste cadre militare), facem cunoscut pe aceasta cale ca aceasta grupare restransa de persoane NU are personalitate juridica, intrucat Judecatoria a respins acordarea personalitatii juridice pe motiv ca nu sunt indeplinite conditiile legale. Fata de unul dintre acestia am inceput procedura de reziliere contract, intrucat datorita modului in care acest beneficiar a inteles sa isi exercite drepturile si obligatiile, contractul nu mai poate continua. Aceasta persoana este un cadru militar pensionat care isi va primi banii dati inapoi plus dobanda legala. Locuinta contractata de acesta urmeaza a fi atribuita altui militar aflat pe listele noastre, pe care il vom identifica aleatoriu. Pretul nou de vindere a locuintei va tine insa seama de indicele de valoare reala pe piata imobiliara. Chiar si in aceste conditii, avem deja foarte multi militari care vor sa cumpere locuintele pentru care South Pacific Constructii SRL intentioneaza sa rezilieze contractele.
7. Ati afirmat in continutul articolului ca toate casele au mucegai si defecte de finisaj. Nu este adevarat. Probabil au existat si mici defecte intr- un numar neinsemnat de locuinte, insa acesta este un aspect care apare ori de cate ori este construit un obiectiv. Tocmai de aceea exista o procedura bine determinata de lege prin care se stabilesc garantiile si regulile receptiei.
8. Societatea noastra a construit pe un teren aflat in totalitate in proprietatea statului, fapt pentru care nici nu avem dreptul legal sa construim drumurile sau utilitatile si nu a fost niciodata parte din contractul nostru. Obligatia noastra era sa asiguram amenajarile, cablurile, conductele, tevile necesare doar pentru a permite beneficiarilor conectarea la exterior, dupa ce prin grija Primariei se finalizeaza lucrarile tehnico - edilitare.
9. Pentru a fi intradevar de folos cetatenilor, in special celor ce au contractat in cartierul Straulesti, atentia presei si presiunea mediatica trebuie sa se indrepte catre Primarie si catre adevaratii executanti de lucrari tehnico edilitare. Nimeni nu are calitatea si nici obligatia sa munceasca in locul lor.
Speram ca ceilalti clienti ai nostri care sunt multumiti de noile lor locuinte vor intelege ca desi exista unii vecini de ai lor cu altfel de interese, servind alte companii de constructii cu care am concurat inca din 2005, totusi, South Pacific Constructii nu va inceta sa construiasca locuinte moderne si durabile pe teritoriul Romaniei.
Ne rezervam dreptul la replica si rectificare pentru orice afirmatie sau acuzatie ulterioara.
Multumim.
SOUTH PACIFIC CONSTRUCTII SRL
Conducerea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.