Aproximativ 95 la suta dintre femeile care practica prostitutia pe teritoriul Spaniei sunt de nationalitate straina, printre care se regasesc si romance.
De altfel, un sfert dintre cele circa 3000 de femei eliberate de politie din mainil
Aproximativ 95 la suta dintre femeile care practica prostitutia pe teritoriul Spaniei sunt de nationalitate straina, printre care se regasesc si romance.
De altfel, un sfert dintre cele circa 3000 de femei eliberate de politie din mainile unor retele criminale in ultimii doi ani sunt romance. "Sunt femei invizibile pentru societate. Majoritatea vin dupa ce au fost amagite. Cele care vin fiind constiente pentru ce vin nu isi imagineaza conditiile de semisclavie in care vor trai", a declarat Rocio Nieto, membru al Asociatiei pentru prevenirea si reintegrarea femeii prostituate. Prostitutia este o adevarata afacere in Europa, care aduce circa 18.000 de milioane de euro anual unor retele romane, nigeriene, ruse si sud-americane, care aduc tinere din Brazilia, Argentina, Paraguay si Ecuador. Aceste organizatii de infractori controleaza 4000 de case de toleranta amplasate pe intreg teritoriul tarii, iar in fiecare dintre aceste "hoteluri" lucreaza intre zece si 30 de femei. Potrivit Mediafax, in 2007, politia a anihilat 103 de astfel de retele si a arestat 483 de proxenenti, dintre care 70 la suta straini. Cifra exacta a femeilor care practica prostitutia in Spania este dificil de apreciat, insa surse din cadrul politiei estimeaza numarul lor la 300.000 sau 400.000.
Teroarea lui Clamparu
Unul din cei mai periculosi infractori cautati in momentul de fata de politistii romani este Ioan Clamparu. Temut atat in Romania, cat si in Europa, acesta este "unul din principalii traficanti de fiinte umane din lume", asa cum il numea Garda Civila spaniola. Despre Clamparu, zis "Papa" sau "Cap de porc", se stia pana de curand ca se afla in Spania de unde coordoneaza in continuare retelele de trafic de persoane si de prostitutie. Din cate se pare insa, Clamparu a parasit Spania, fara ca nimeni sa stie in prezent unde se afla. Politistii au declarat ca acesta se ascunde "mai aproape de Romania". "Cap de porc" are de ispasit o condamnare de 15 ani de inchisoare pentru omor. Initial aruncat dupa gratii, Clamparu a fost eliberat conditionat in 1999. Peste doar doi ani a pus pe roate o retea ce avea ca model de actiune regulile si pedepsele utilizate de Camorra italiana. Marturiile victimelor lui Clamparu sunt cutremuratoare si arata teroarea la care au fost supuse. Fetele prinse in plasa lui "Cap de porc" erau obligate sa se prostitueze intr-un imens parc din Madrid, Casa del Campo, denumit in argoul traficantilor "fabrica". Locurile erau numite "posturi", iar fetele purtau denumirea de "bagaje" sau "colete". In fiecare noapte, peste 150 de tinere ieseau la "produs". Activitatea era supravegheata atent de Clamparu si locotenentii sai, care nu aveau nici o problema in a-i elimina, prin orice metode, pe acei proxeneti care incalcau regulile impuse. Asa cum nu aveau nici o problema in a elimina fetele care refuzau sa se prostitueze. Dovada in acest sens stau declaratiile tinerelor care au reusit intr-un final sa scape si sa se intoarca in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.