Doua romance au fost omorate de un conational la sfarsitul saptamanii trecute in Italia. In momentul in care carabinierii au descins la camera 4 de la Hotel dei Mille din Roma, au descoperit o scena terifianta: o femeie goala, cu gatul taiat, zacea i
Doua romance au fost omorate de un conational la sfarsitul saptamanii trecute in Italia. In momentul in care carabinierii au descins la camera 4 de la Hotel dei Mille din Roma, au descoperit o scena terifianta: o femeie goala, cu gatul taiat, zacea intr-o balta de sange. Controland camera alaturata, cosmarul s-a repetat. Au gasit o alta femeie, de asemenea dezbracata, cu beregata taiata. Pasapoartele victimelor au dezvaluit ca acestea erau romance. Este vorba despre Alina Clara Bulai, din Bacau, de 20 ani, si prietena ei, Ionica Urda, de 21 ani. Carabinierii au sosit la Hotel dei Mille, in urma unui apel telefonic la numarul de urgenta 112, inregistrat la ora 23.45. Intr-o italiana aproximativa, un necunoscut a anuntat ca, in camera 4 a Hotelului dei Mille, o femeie este grav ranita in urma unei tentative de sinucidere.
Prins dupa localizarea telefonului
Oamenii legii din Roma au pus sub urmarire telefonul mobil de la care s-a facut apel la 112, banuind, pe buna dreptate, ca cel care a sunat este implicat in dublul asasinat. Urmarirea telefonului a dat roade. Telefonul a fost deschis la ora 4.00 dimineata, posesorul acestuia dand un apel. Masinile carabinierilor au pornit in viteza spre Parcul Colle Oppio, langa Colosseum, locul indicat de aparatura de urmarire. Aici l-au arestat pe Marian Negoita, de 31 ani, care era intr-o stare de confuzie si se exprima incoerent, cu hainele pline de sange. La un control sumar s-a gasit asupra lui arma crimei, un brici plin de sange. Interogatoriul a durat peste doua ore. Marian Negoita, drogat cu cocaina, alterna mutenia absoluta si starea de absenta cu accese de plans cu sughituri. Incetul cu incetul, carabinierii au refacut filmul evenimentelor. Criminalul era iubitul Alinei Bulai si locuia impreuna cu aceasta, inca din luna august, la Hotel dei Mille. In camera alaturata locuia Ionica Urda, prietena Alinei. Negoita era cunoscut ca infractor de catre politie. El se specializase in furturi din buzunare pe linia A a metroului din Roma. In luna octombrie a anului trecut, Marian Negoita a fost arestat pentru ca a batut-o pe Alina si l-a bruscat pe politistul venit la fata locului. Din aceasta cauza, se afla in libertate supravegheata si trebuia sa mearga periodic la politie sa semneze intr-un registru de prezenta.
Vizita la politie dupa crima
In ziua crimei, Marian Negoita, stiind ca Alina vrea sa scape de el, a cumparat o doza de cocaina pe care a prizat-o pentru a-si face curaj, apoi a cumparat un brici de la un vanzator ambulant din Bangladesh. La ora 18.30 a intrat in camera Ionicai Urda, care facea dus. Criminalul a dat mai tare volumul televizorului pentru a nu se auzi tipetele si a intrat in baie peste Ionica. A incercat s-o faca sa recunoasca relatia Alinei cu un italian, iar apoi i-a retezat gatul. Negoita a intrat apoi in camera pe care o impartea cu iubita sa, Alina Clara Bulai. Convins ca aceasta isi face bagajele pentru a-l parasi, i-a cerut sa se razgandeasca, iar apoi i-a taiat si ei gatul.
Dupa ce a comis dublu asasinat, s-a grabit sa ajunga la sectia de politie din apropierea hotelului, pentru a semna in registrul celor aflati in libertate supravegheata. Bravii politisti italieni i-au dat cu amabilitate registrul sa semneze, desi Negoita era in mod evident drogat, deci comisese o infractiune in timp ce se afla sub supraveghere si avea si hainele pline de sange. Dupa ce si-a luat la revedere de la politisti, Marian Negoita a ratacit pe strazile Romei pana aproape de miezul noptii, cand s-a intors in camera. Avand impresia ca Alina mai traieste, a sunat la 112 pentru o ambulanta.
Un nou caz Mailat fabricat de carabinieri
Carabinierii si presa din Cizma au incercat sa transforme aceasta tragedie intr-un nou caz Mailat. Astfel, intr-o stire on-line de sambata, ziarul "La Repubblica" anunta din surse ale carabinierilor ca cercetarile se indreapta spre o tabara de romi, desi Negoita se afla de mai multe ore arestat. Dupa conferinta de presa a carabinierilor, stirea respectiva s-a evaporat de pe site-ul ziarului, dar se afla in posesia noastra. Totodata, fara nici un temei, carabinierii si prietenii lor din presa au difuzat informatia ca bietele fete ar fi fost prostituate. Marian Mandroc, politist roman detasat la Roma, a negat aceasta ipoteza, in lipsa oricaror indicii. Tatal Alinei Bulai a declarat presei ca fiica sa era menajera. De altfel, Hotel de Mille este unul cunoscut, intr-un cartier bun, langa Gara Termini si Universitatea Sapienzia, unde sunt cazati turisti si grupuri de scolari veniti in vizita la Roma. Cel mai probabil fetele lucrau ca menajere sau cameriste la negru, contra casa si masa, altfel nu se explica de ce stateau la hotel inca din august, in camere separate si la parter, unde sta de obicei personalul. In schimb, pentru autoritatile si presa din Italia, toti romii sunt criminali si toate romancele sunt prostituate.
Tatal Alinei cere ajutorul statului
Familia tinerei Alina Bulai cere ajutorul autoritatilor romane pentru a repatria corpul neinsufletit. Anton Bulai, tatal Alinei, a declarat pentru Mediafax
ca a aflat tragica veste de la televizor.
"Urmaream stirile si atunci am vazut ca este vorba despre fetita noastra. Am simtit cum cade cerul pe noi", a spus bietul om. Pentru a-si inmormanta fiica crestineste, familia cere ajutorul autoritatilor. "Nu stim cum sa procedam ca nu am mai iesit afara niciodata. Noi n-am plecat nicaieri, niciodata", a adaugat sateanul din Valea Seaca, judetul Bacau. Alina Clara Bulai a plecat in Italia fara stirea parintilor, in urma cu doi ani. Tatal sau a povestit cum el si fiica sa au plecat impreuna la serviciu cu autobuzul de ora sase dimineata. Seara, familia a asteptat-o pe Alina, care nu s-a mai intors. Peste doua zile fata a dat un telefon si si-a anuntat parintii ca a ajuns cu bine in Italia. Alina spunea ca s-a angajat la un hotel ca menajera si ca este bine. Cosmin Dumitrescu, consulul Romaniei la Roma, a declarat sambata ca au fost facute deja demersuri pentru a fi anuntate familiile celor doua victime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.