Cunoscutul moderator al emisiunii "Tonight Show", Jay Leno, a fost criticat joi seara de sindicatul scenaristilor din SUA, pentru ca a revenit pe ecran scriindu-si singur monologul de la inceputul emisiunii. Or, fiind angajat in calitate de scenarist
Cunoscutul moderator al emisiunii "Tonight Show", Jay Leno, a fost criticat joi seara de sindicatul scenaristilor din SUA, pentru ca a revenit pe ecran scriindu-si singur monologul de la inceputul emisiunii. Or, fiind angajat in calitate de scenarist, Leno ar fi incalcat acordul dintre sindicatul scenaristilor, aflat in greva de doua luni, si producatorii de showuri televizate, sustin sindicalistii. Pe de alta parte, s-ar parea ca "materialul scris de persoana care il va folosi in direct" nu cade sub incidenta acordului, replica NBC intr-un comunicat de presa citat de Associated Press (AP).

Dupa doua luni de reluari si scaderi drastice in audiente, Jay Leno si-a reluat joi seara emisiunea de pe NBC, atingind o cota de audienta cu 43 de procente mai mare decit media audientei de anul trecut din perioada anterioara grevei, informeaza AP. Reluarea emisiunii este surprinzatoare in masura in care Jay Leno a sprijinit public miscarea sindicala a scenaristilor si a platit chiar salariile echipei sale (cu exceptia scenaristilor sai) in perioada reluarilor. Tot joi, concurentul lui Leno, David Letterman, si-a reinceput emisiunea, "Late Show" (CBS), aparind cu o barba pe care a lasat-o sa creasca din momentul in care emisiunea a fost intrerupta de greva scenaristilor. Letterman s-a intors insa cu tot cu scenaristii sai, producatorii shwoului sau promitindu-le ca le vor plati inclusiv drepturile pentru difuzarea online a emisiunii, aceasta fiind una dintre conditiile reclamate de grevisti, informeaza AP. (V.P.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.