Eliminate din Cupa CEV de CSU Metal Galati in urma unei duble de infarct care s-a decis la setul de aur, voleibalistele de la Dinamo au reusit sa-si atraga norocul de partea lor in faza urmatoare a cupelor europene. Si daca Metal Galati s-a oprit in
Eliminate din Cupa CEV de CSU Metal Galati in urma unei duble de infarct care s-a decis la setul de aur, voleibalistele de la Dinamo au reusit sa-si atraga norocul de partea lor in faza urmatoare a cupelor europene. Si daca Metal Galati s-a oprit in optimile Cupei CEV, fiind eliminata tot la setul de aur de galonata echipa poloneza Aluprof Bielsko Biala, in schimb, Dinamo, a beneficiat de noul criteriu impus de CEV si s-a calificat la setul de aur in dauna gruparii elvetiene Kanti Schaffhausen, urcand in optimile Challenge Cup. Dupa un sec 3-0 la Bucuresti, Dinamo n-a rezistat presiunii din Tara Cantoanelor si s-a inclinat, sambata seara, in fief-ul unei grupari multinationale (n.n. - Kanti are in componenta jucatoare din opt tari!), cu 1-3 (29, -19, -25, -20), la capatul unei dispute extrem de tensionate. Ajunse din nou la setul de aur, elevele antrenorului Radu Adrian au fost la un pas de a parasi competitia, Kanti avand minge de meci la 14-13, dar au strans din dinti si au reusit prin Ana-Maria Hancu si Irina Radu sa rastoarne situatia cu trei puncte consecutive, care le-au adus mult dorita calificare in faza urmatoare, unde vor da ochi cu Kommunalnik Moghilev din Belarus. Tot in Challenge Cup, Stiinta Bacau si Unic Piatra Neamt au avut de indeplinit simple formalitati dupa victoriile importante din tur si au reusit sa acceada in optimile de finala dupa alte doua succese pe teren propriu. La Bacau, echipa pregatita de Florin Grapa s-a calificat fara emotii, impunandu-se din nou in fata gruparii elvetiene VFM Franches-Montagnes, cu 3-0 (22, 18, 18), astfel ca moldovencele vor da piept in optimi cu team-ul sloven Nova KBM Branik Maribor. La Piatra Neamt, gruparea finantatorului Vasile Ouatu a castigat si a doua disputa cu echipa olandeza Lichtenvoorde, cu 3-1 (23, 20, -20, 22), si se va confrunta in faza superioara cu puternica grupare rusa Kazanocika Kazan. Daca vor trece si de optimi, Unic si Stiinta se vor ciocni pentru intrarea in Final Four, in vreme ce Dinamo va da peste galonata Vakifbank Instanbul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.