Drepturile de alocare au crescut cu peste 50%
In prima zi, pretul s-a stabilizat in jur de 290 leiIeri au debutat la Bursa de Valori Bucuresti drepturile de alocare Transgaz, o premiera pentru piata de capital romaneasca. Lichiditatea totala a u
Drepturile de alocare au crescut cu peste 50%
In prima zi, pretul s-a stabilizat in jur de 290 leiIeri au debutat la Bursa de Valori Bucuresti drepturile de alocare Transgaz, o premiera pentru piata de capital romaneasca. Lichiditatea totala a urcat semnificativ pana la aproape 30 de milioane de euro, in proportie de 44%, fiind datorata tranzactiilor cu drepturile de alocare Transgaz.
Drepturile de alocare TGN au deschis sedinta la 321 de lei, cu 67% peste pretul din oferta. Randamentul celor care au reusit sa vanda in primele minute la 340 de lei a depasit 77%. Pe fondul marcarii profitului, drepturile Transgaz au coborat pe final la 294 de lei si 80 de bani, cu 53,6% peste cel din oferta.
"Evolutia drepturilor de alocare Transgaz in prima sedinta de tranzactionare nu a fost o surpriza pentru nimeni. De obicei, primele aparitii la tranzactionare ale unor titluri sau drepturi, pentru prima data la BVB, sunt elemente ce creeaza o lichiditate si volatilitate foarte mare.
In prima parte a sedintei s-a vazut avantul foarte mare la cumparare, probabil din partea celor care nu au luat nimic sau foarte putin. Spre jumatatea sedintei de tranzactionare, entuziasmul s-a diminuat, mai ales cand pretul actiunilor a mai crescut si balanta s-a inclinat mai mult spre vanzare, spre marcatorii de profit", ne-a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.
"Evolutia drepturilor Transgaz din prima zi a fost exact asa cum imi imaginam. Ma asteptam la cresterea de peste 50 de procente de ieri, in comparatie cu pretul din oferta. Sunt insa putin surprins de lichiditatea foarte mare a acestora. Aceasta ma face sa ma gandesc la faptul ca au fost multi investitori care au subscris tocmai ca sa vanda drepturile imediat. De asemenea, este posibil ca presiunea pe cumparare de la debutul sedintei sa fi fost determinata de cei care au primit actiuni putine sau care nu au subscris, dar au cumparat ieri drepturi.
Pana vineri ma astept ca pretul sa sara de 300 de RON, dar nu cred ca vom mai asista la o lichiditate asa de mare, pentru ca cei care au dorit sa vanda, au facut-o deja astazi", ne-a declarat Adrian Ceuca, SSIF Broker Cluj.Brokerii estimeaza un 2008 bun pentru TGNTransgaz este un emitent foarte atractiv, mai ales prin prisma domeniului sau de activitate, dar si prin rezultatele financiare foarte bune. Astfel, previziunile brokerilor privind evolutia din anul viitor sunt foarte bune.
"Asteptarile pentru anul viitor sunt foarte optimiste. 2007 a fost un an bun pentru companie si cred ca se va reflecta in evolutia la Bursa din 2008, cel putin in prima parte. Pana la sfarsitul anului vom asista la o stabilizare a pretului in jurul valorilor de 280-300 de lei. De la anul, cotatia va incepe sa fie influentata si de conjunctura Bursei de la momentul respectiv, dar si de rezultatele financiare foarte bune pe care le-a raportat", ne-a mai spus Chisu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.