Fascinatia filmelor de actiune te cuprinde la o vårsta frageda, cånd vrei sa ajungi in centrul atentiei facånd ceva pentru oamenii de långa tine. Eroii filmelor de actiune trezesc in fiecare dintre noi dorinta de a apara sau
Fascinatia filmelor de actiune te cuprinde la o vårsta frageda, cånd vrei sa ajungi in centrul atentiei facånd ceva pentru oamenii de långa tine. Eroii filmelor de actiune trezesc in fiecare dintre noi dorinta de a apara sau a salva persoanele neajutorate si a stårpi fortele raului ce tulbura armonia lumii...

Preferatul tuturor si ocupantul primei pozitii este Bruce Willis, datorita rolului facut in seria „Greu de ucis“. In film, actorul interpreteaza rolul unui simplu politist din New York, John McClane, care tine piept unei adevarate armate de teroristi. Fascinant la Bruce Willis este faptul ca, desi nu are muschi si nu este baiatul frumusel, fascineaza prin simplitate si prin replicile haioase. Fara superputeri si fara a stapani extraordinar de bine artele martiale, reuseste sa ajunga dintr-un om simplu un adevarat erou.
Sigourney Weaver ocupa locul doi, pentru rolul din seria „Aliens“. Desi barbatii par cei mai potriviti in rolurile de actiune, actrita neaga regula prin acest rol din filmul regizat de James Cameron. Practic, in film, partea feminina dispare la Sigourney Weaver, ea jucand rolul unei razboinice necrutatoare, in care ura pentru rasa extraterestrilor creste cu fiecare dusman omorat.

Pe cea de-a treia pozitie, se afla Harrison Ford, pentru legendarul rol din „Indiana Jones“. De-a lungul seriei, Ford trebuie sa infrunte animale periculoase, nazisti, pistolari si multe alte obsatcole de temut. Indiana Jones era un aventurier inrait, care dezvaluia tot felul de mistere trecand de cele mai complicate rasturnari de situatie.

Pozitia a patra este ocupata de Mel Gibson, pentru „Mad Max 2, The road warrior“. Intr-o Australie postapocaliptica, „Mad Max“ accepta sa ajute o comunitate, care se afla pe un zacamant bogat in petrol, sa scape de o banda de raufacatori sadici. Gibson are un rol de „tacanit“- cinic, foarte implicat in luptele dintre bandele rivale care vor suprematia desertului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.