Parlamentul dezbate astazi posibilitatea organizarii unui summit special al Uniunii Europene pe tema reglementarii situatiei din provincia Kosovo. Proiectul, care apartine comisiilor de politica externa, va fi discutat in Birourile Permanente ale ce
Parlamentul dezbate astazi posibilitatea organizarii unui summit special al Uniunii Europene pe tema reglementarii situatiei din provincia Kosovo. Proiectul, care apartine comisiilor de politica externa, va fi discutat in Birourile Permanente ale celor doua camere si apoi va fi supus votului in plen. „Parlamentul Romaniei propune organizarea unui summit UE dedicat armonizarii pozitiilor in cadru comunitar privind statutul provinciei Kosovo, integrarea europeana si euro-atlantica a statelor din Balcanii de vest si sistemul regional de securitate, in perspectiva summit-ului NATO de la Bucuresti“, se arata intr-o declaratie politica facuta publica ieri.
De asemenea, forul legislativ roman recomanda autoritatilor din Romania „sa adopte o pozitie coerenta si solidara fata de o eventuala declarare unilaterala a independentei provinciei Kosovo“ si aceasta pozitie trebuie sa reflecte interesul national, dar si interesele de stabilitate in regiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.