Legea pentru protectia animalelor, in forma propusa de senatorul PC Marius Marinescu, a fost adoptata de Camera Deputatilor aproape cu unanimitate. Pentru ca este for decizional, legea, in forma adoptata de deputati, urmeaza a fi trimisa la Cotrocen
Legea pentru protectia animalelor, in forma propusa de senatorul PC Marius Marinescu, a fost adoptata de Camera Deputatilor aproape cu unanimitate. Pentru ca este for decizional, legea, in forma adoptata de deputati, urmeaza a fi trimisa la Cotroceni, pentru ca presedintele Traian Basescu sa o promulge. Acelasi Traian Basescu, care, in anul 2001, a demarat, ca primar, campania de eutanasiere a cåinilor fara stapån, iar in 2004, fiind reales, le-a promis bucurestenilor o capitala fara maidanezi in 2008, spunånd ca va relua „cu toata duritatea“ programul din 2000-2001, care a fost blocat de PSD.

Camera Deputatilor a adoptat, luni, ca for decizional, cu larga majoritate, 216 voturi „pentru“, unul „impotriva“ si o abtinere, proiectul de lege al PC referitor la protectia animalelor, prilej pentru alesi de a se felicita singuri pentru consensul care i-a reunit dincolo de rivalitatile de partid. La aflarea rezultatului ca legea a fost adoptata cu larga majoritate, unul dintre initiatorii legii, senatorul Marius Marinescu, PC, le-a multumit colegilor sai.

Dezbateri cu haz
U na dintre cele mai hilare interventii le-a avut si deputatul PRM Marcu Tudor. Tudor a spus ca nimeni nu ii intrece pe parlamentari sa voteze legi care prind la public si i-a indemnat pe deputati sa dea dovada ca iubesc animalele prin propriile lor fapte. “Duceti-va prin stabilimente, luati cate un caine, doi, cate o pisicuta!“, a spus fratele liderului PRM. La final, el le-a urat colegilor sai sa ajunga sa aiba atatia caini cati familia sa, adica “vreo 45“. Si deputatul PD Ioan Oltean a aratat ca tot grupul a fost de acord cu aceasta lege si ca de acum inainte “animalele or sa aiba mai multa liniste, mai multa protectie“. Deputatul PSD Aura Vasile a tinut sa-i aminteasca lui Oltean ca, altadata, seful sau de partid, acum presedintele tarii, in calitatea sa de primar “dadea tonul la nimicirea animalelor de pe strada“.

“Toti parlamentarii PSD au avut acum aceeasi pozitie ca atunci cand Basescu ucidea caini in Bucuresti“, a mai spus ea. Intr-o nota discordanta, deputatul UDMR Marton Arpad a recunoscut ca abtinerea acordata proiectului i-a apartinut si si-a motivat votul prin inconsistenta acestuia, opinand ca ar fi putut adopta unul si mai bun.

Interdictii si pedepse


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.