O noua inregistrare audio cu adjunctul lui Osama bin Laden, Ayman al Zawahiri, a fost publicata vineri pe un site islamic. In mesaj, teroristul critica dur conferinta de pace de la Annapolis, pe care o catalogheaza drept "o conferinta a tradarii". "S
O noua inregistrare audio cu adjunctul lui Osama bin Laden, Ayman al Zawahiri, a fost publicata vineri pe un site islamic. In mesaj, teroristul critica dur conferinta de pace de la Annapolis, pe care o catalogheaza drept "o conferinta a tradarii". "Statele arabe au participat cu falsitate la cele mai recente acte de tradare pentru vinzarea Palestinei. Fratilor musulmani, uniti-va sub drapelul Islamului, pe drumul spre jihadul lui Allah si respingeti organizatiile laice care v-au vindut la Madrid si la Oslo, la Camp David si Wye River, la Sharm al-Sheikh si Annapolis!", a afirmat el.

Conferinta de la Annapolis, desfasurata luna trecuta sub egida presedintelui american, George Bush, a relansat procesul de pace din Orientul Mijlociu. Majoritatea tarilor arabe au trimis reprezentanti la intrunire, ceea ce a conferit un plus de legitimitate negocierilor.

In mesajul sau, Zawahiri a criticat aspru atitudinea Arabiei Saudite si pe cea a Egiptului. Teroristul a acuzat cele doua tari ca sustin interesele Israelului si ale Statelor Unite in Orientul Mijlociu. In plus, autoritatile din Cairo au fost acuzate ca ajuta Washingtonul la marginalizarea gruparii Hamas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.