Sase persoane au ajuns, vineri, la Centrul Integrat Regional de Tratamente Intoxicatii, Traume si Arsuri (CIRTITA), nou infiintat in cadrul Spitalul Sf. Ioan din Iasi, dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci. Coordonatorul noului centru, dr. Tudor Ciuhoda
Sase persoane au ajuns, vineri, la Centrul Integrat Regional de Tratamente Intoxicatii, Traume si Arsuri (CIRTITA), nou infiintat in cadrul Spitalul Sf. Ioan din Iasi, dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci. Coordonatorul noului centru, dr. Tudor Ciuhodaru, afirma ca acestia sunt din Iasi si imprejurimi si au suferit intoxicatii cu ciuperci culese in timpul verii si conservate in gospodarie. "Pacientii prezentau greturi, varsaturi, vertij, transpiratii. Au fost necesare masuri de depurare a toxicului, suport volemic, tratament simptomatic si de suport. Starea clinica a pacientilor este ameliorata, iar prognosticul este favorabil", a declarat dr. Ciuhodaru. El a avertizat cetatenii asupra riscului la care se expun atunci cand consuma ciuperci culese din padure. (C.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.